24 Kasım'da temsil edecek bir öğretmenin portresi...

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 16 Kasım 2012 09:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından oluşturulan komisyon değerlendirmesi sonucu yılın öğretmenleri seçildi. 24 Kasım Öğretmenler Gününde Ankara'da bulunacak tüm öğretmenlerimizi tebrik ediyoruz.

Seçilen öğretmenlerimiz içerisinden öyle bir isim var ki göreve başlayalı henüz 1 yıl olmasına rağmen bilgi, tecrübe, girişimcilik, almış olduğu eğitimler ve dahası vermiş olduğu eğitimler ile farkını ortaya koyan ve ?gerçekten hakederek bu ünvanı almış? diyebileceğimiz Gaziantep İli Nurdağı İlçesi İncirli İlköğretim okulu'nda anasınıfı öğretmeni olarak görev yapan öğretmenimiz Celil Atasever?

Köy öğretmeni olmak için geldiği okulunda yapmış olduğu çalışmalar ile yılın öğretmeni ünvanını alan öğretmenimizi tebrik ediyor, henüz yolun başında almış olduğu bu ünvanın sorumluluğu ile bundan sonrasında çok daha güzel çalışmalara imza atacağına inanıyoruz?.

CELİL ATASEVER KİMDİR?

Celil ATASEVER 1980 yılında Kayseri İli Sarız İlçesi Yeşilkent Kasabasında dünyaya geldi. İlköğrenimini doğduğu kasabada bitirdi, ortaöğrenimini ise Kayseri Aydınlıkevler Lisesi'nde tamamladı. 2007 yılında Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü'nden mezun oldu.

Üniversite döneminde birçok sosyal kulüpte ve toplulukta yer aldı. (Antalya Yerel Gündem 21 Geçlik Meclisi, Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi Halkoyunları Ekibi, Akdeniz Üniversitesi Dans Kulübü, Tema, Habitat, Avrupa Birliği Gençlik Programı ?Genç-iz? Projesi Koordinasyon Ekibi)

Gönüllü olarak çeşitli sivil toplum örgütlerinde çocuklarla çalıştı (Antalya Beyaz Baston Görmeyenler Derneği, Akdeniz Zihin ve Hareket Engelli Bireyleri Destekleme Derneği, Alternative Camp, Antalya Yetim ve Muhtaç Çocuklar Vakfı, Hastane çocukları, Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı)

Eğitim gönüllüsü olarak bazı organizasyonlarda görev aldı (Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi Ulusal Eğitime Destek Kampanyası 3. Kurultayı, Akdeniz Üniversitesi Özel Sporcular Spor Eğitim Merkezi ?Zihinsel Engellilere Masa Tenisi Antrenörlüğü?, Dilek Sabancı Özel Olimpiyatlar)

...

...

Üniversitedeki arkadaşlarını da bu amaç doğrultusunda yönlendirerek, gönüllü öğrencilere liderlik yaptı. Hocaları tarafından sevilen ve örnek gösterilen bir öğrenci olduğu için 2005 yılında bir arkadaşıyla birlikte, okul öncesi eğitim alanında farklı uygulamalar yapan (Montessori, Waldorf, Reggio Emilia, Orff) okullarını görmek ve yapılan uygulamaları üniversitedeki diğer bölüm arkadaşlarına anlatmak amacıyla Almanya'ya gönderildiler. Almanya'dan döndükten sonra üniversitede sunumlar yaparak öğrendikleri sistemleri arkadaşlarıyla paylaştılar.

Üniversite yıllarında ve sonrasında çeşitli eğitimlere katıldı. (Orff, İlkyardım, Reggio Emilia ?Çocuğun 100 Dili?,Hikaye Anlatma Teknikleri, Eğitimde Geliştiren Öğretmen ve İletişim Bilinci, Okul Öncesi Dönemde Yaratıcılık ve Problem Çözme, Oyun ve Öğrenme, Fark Yaratan Eğitimci Olmak, Erken Çocukluk Eğitiminde Sanat Sempozyumu, Okul Öncesi Eğitimde Müzik, M.E.B. Okul Öncesi Eğitimi 2006 Yeni Programının Tanıtımı, Okul Öncesi Eğitimde Yaratıcılık ?Oyun Zamanı?,Gönüllülük, İletişim, Sorun Çözme Teknikleri, Liderlik ve Takım Çalışması, Avrupa Birliği Gençlik Programları Proje Yazma, NLP ve Morinek, Özgür Eller, Ponart ?Yeni Teknikler?, Aletli Dalış, Binicilik)

Üniversiteden mezun olduktan sonra Antalya Elmaşekeri Yuva ve Çocuk Kulübünde iki yıl eğitim koordinatörlüğü ve altı yaş gurubu öğretmenliği yaptı. Öğretmenliğin yanı sıra gönüllü çalışmalarına devam etti ve Antalya Beyaz Baston Görmeyenler Derneği Yönetim Kurulunda çeşitli görevlerde bulundu. Aksaray Yuva İlköğretim Okulu, Bitlis Tatvan Kıyıdüzü İlköğretim Okulu ve Diyarbakır Bismil Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu, yararına kampanyalar düzenleyerek malzeme desteğinde bulundu. Antalya Barosu Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Antalya İsmet İnönü Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Gaziantep Nurdağı Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Antalya Ramazan Savaş İlköğretim Okulu Anasınıflarında, Gaziantep Nurdağı Gıda Anaokulunda; Almanya'da öğrendiği ve Türkiye'de aldığı çeşitli eğitimlerle geliştirdiği Orff eğitimi konusunda gönüllü çalışmalar yaptı.

İki yıllık özel okul deneyiminden sonra vatani görevini yapmak için askere gitti. Döndükten sonra, eğitim araçları ve donanımıyla ilgili çalışmalar yapan bir firmada eğitim danışmanı olarak görev yaptı. Köy okullarında çalışma kararı alarak KPSS puanıyla 2011 Haziran ayında Gaziantep ili Nurdağı ilçesi İncirli İlköğretim Okuluna Anasınıfı öğretmeni olarak atandı.

Atandıktan sonra çalışacağı okulda bir sınıfı olmadığını görünce duvarları dökülmüş boş bir depoyu sınıf haline getirebilmek için kolları sıvadı. İlk önce birkaç boya firmasıyla görüşerek İstanbul'dan kargo aracılığıyla boya ve tadilat malzemeleri getirtti. Tadilat ve boya işlerini bitirdikten sonra okul müdürünün izniyle Antalya'ya giderek daha önce çalıştığı ve tanıdığı okullarla, firmalarla, sivil toplum örgütleriyle görüşerek bir kampanya düzenledi. İki gün içinde bir kamyon malzeme toplayarak okuluna döndü. En modern şekilde döşeyerek sınıfını kurdu artan malzemeleri ise çalıştığı ilçede ve ülke genelinde ihtiyacı olan birçok okula göndererek diğer öğretmenlere de destek oldu.

Yapılan çalışmalar örnek teşkil etmesi amacıyla, Türkiye genelinde yayın yapan Piyasalar Dergisi ve Antalya'da yayınlanan birçok yerel basında yer aldı.

Gaziantep Nurdağı İncirli İlköğretim Okulunda geçen yıl 26 anasınıfı öğrencisi eğitim aldı. Şuanda iki anasınıfı ve toplam 40 anasınıfı öğrencisi bulunmaktadır. Celil ATASEVER 2011 ? 2012 eğitim öğretim döneminde anasınıfı öğrencilerini eğitirken aynı zamanda Nurdağı ilçesindeki okul öncesi öğretmenlerine ve Nurdağı Kız Teknik ve Meslek Lisesi, çocuk gelişimi bölümü öğrencilerine gönüllü olarak çeşitli eğitimler verdi.

Hobi olarak ahşap oyuncak üretmekte, ayrıca ahşap oyuncak ve antika oyuncak koleksiyonu yapmaktadır. Şuan İncirli İlköğretim Okulunda anasınıfı öğretmeni olarak çalışmakta olan Celil ATASEVER çeşitli kampanyalar düzenleyerek çalıştığı köye, çevre köylere ve ülkesine faydalı olma farkındalığında çalışan bir köy öğretmenidir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber