Muş'ta 3 yıl önce kurulan fabrika, Avrupa'ya ayakkabı ihraç ediyor

Muş'ta üç yıl önce kurulan ve günde bin çift üretim kapasitesine ulaşan Güray Ayakkabı Fabrikası, üretiminin yarısını Avrupa ülkelerine ihraç ediyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Kasım 2012 14:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İşletme yetkilisi Levent Akaydın, yaptığı açıklamada, 80 kişinin istihdam edildiği fabrikada, yılda 250 bin çift ayakkabı ürettiklerini belirtti. Tamamen sipariş üzerine hizmet verdiklerini kaydeden Akaydın, Türkiye İş Kurumu Muş İl Müdürlüğü aracılığıyla açılan kurslar sayesinde kalifiye eleman sıkıntısını giderdiklerini bildirdi.

Muş'ta bir fabrika kurup faaliyete geçirmenin çok önemli olduğunu ifade eden Akaydın, şunları söyledi: ?Burada yaklaşık 80 kişi istihdamla günlük bin çift ayakkabı imalatı yapmaktayız. Bunun yüzde 50'sini Avrupa ülkelerine ihraç etmekteyiz. Geri kalan yüzde 50'sini de iç piyasadaki zincir mağazalar, marketler ve piyasaya dağıtmaktayız. Toplam olarak senede 250 bin çift ayakkabı imalatı yapmaktayız. Her hangi bir stoka üretim yok. Gelen taleplere göre model ve adetleri belirleyip üretimimizi yapıyoruz.?

"FABRİKA ÇALIŞANLARININ TAMAMI KALİFİYE ELEMAN"

Muş'ta kurulan fabrikaların hemen hepsinde daha önce Türkiye İş Kurumu Muş İl Müdürlüğü aracılığıyla kursların açıldığını belirten İş Kur İl Müdürü Mehmet Emin Taylan, bu tür çalışmalara destek vermeye devam ettiklerini söyledi. İş Kur tarafından açılan Meslek Edindirme Kursları sayesinde binlerce kursiyerin eğitim aldığını ve çeşitli kuruluşlarda istihdam edildiğini ifade eden Taylan, şunları söyledi: ?İş kur İl Müdürlüğü olarak Muş'un istihdamından ekonomisine faydalı olmak ve Muş'un kalkınmasında elimizden gelen her türlü gayreti göstermek için biz burada çaba içerisindeyiz.?

Taylan, "Bu ayakkabı imalathanesinde çalışan 80 kişinin tamamı bizim kursiyerlerimizden oluşmaktadır. Geçen sene buraya 150 istihdam garantili kurs öğrencisi verdik ve hamdolsun bugün görüyoruz ki bu kursiyerlerimizin yüzde 50'si şuanda burada günde bin çift ayakkabı üreterek Muş'un ekonomisine katkı sağlıyorlar. Biz Muş'un kalkınması için bu tür iş yerlerimize elimizden geldiğince bütün katkılarımızı sunacağız. Bundan sonra ki iş yerlerimizin de bu tür bir kalkınmada Muş'un ekonomisine faydalı olmasında çaba göstermeleri halinde her şeyimizle seferber olacağız.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber