Yeryüzü Doktorları'ndan Gazze'ye gönüllü hekim çağrısı

Dünyanın birçok bölgesine gönüllü sağlık yardımı götüren Yeryüzü Doktorları, ateş altındaki Gazze'de görev yapacak gönüllü hekimler arıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Kasım 2012 11:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının ardından ölü ve yaralı sayısı arttı. Bu nedenle tıbbi malzeme ve ilaç ihtiyacı da had safhaya ulaştı. Filistin'de yaşananlara sessiz kalmayan Yeryüzü Doktorları, ?Ateş altındaki Gazze'ye gönüllü hekimler aranıyor' adı altında kampanya başlattı.

Yeryüzü Doktorları, kampanya ile ilgili şu çağrıyı yaptı: "İsrail'in Gazze saldırıları nedeni ile çok sayıda sivil hayatını kaybetmiş ve yaralanmıştır. Mevcut yaralıların yanı sıra 2006 yılından beri sistematik olarak devam eden saldırılarda yaralanan binlerce Filistinli ileri tıbbi bakıma ihtiyaç duymaktadır.

Bu bağlamda Gazze'de yaralıların tedavileri için yürütülen acil tıp çalışmaları ve geç dönem rehabilitasyon çalışmaları çerçevesinde aşağıdaki ana ve yan dal uzmanlık alanlarındaki gönüllülere çağrı yapılmaktadır.

Gazze'nin sağlık altyapısı ortalama şartlardadır ve temel branşlarda hekim sayıları da yeterlidir. Ancak saldırı dönemlerinde artan hasta sayısı ve ileri cerrahi uygulamalar konusundaki yetersizlikler yaralıların yaşamını tehdit etmektedir. Gönüllü hekimlerimizden saha şartlarını ve riskleri değerlendirerek başvurularını yapmalarını rica ederiz.

Bu bağlamda TİKA ve Sağlık Bakanlığı'nın işbirliği ile gönüllü personel görev izinli sayılmakta ve özlük haklarında bir kayıp yaşanmamaktadır. Başvuru için www.yeryuzudoktorlari.org adresi üzerinden gönüllü başvuru formu doldurup [email protected] mail adresine özgeçmişlerinizi göndermeniz yeterlidir.?

Aranan uzmanlık alanları; Anesteziyoloji ve Reanimasyon, Beyin ve Sinir Cerrahisi, Çocuk Cerrahisi, Genel Cerrahi, Göz Hastalıkları, Göğüs Cerrahisi, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Kalp ve Damar Cerrahisi, Kulak Burun Boğaz Hastalıkları, Ortopedi ve Travmatoloji, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi, Radyodiagnostik, Üroloji.

Aranan yan dal uzmanlık alanları; Periferik Damar Cerrahisi, Harp Cerrahisi, Gastroenteroloji Cerrahisi, El Cerrahisi, Çocuk Kalp ve Damar Cerrahisi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber