Başkan Ok'a, babasının cenazesindeki harcamalardan soruşturma açıldı

Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok hakkında, geçen yıl vefat eden babasının cenaze töreninde yaptığı harcamalar sebebiyle soruşturma açıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Kasım 2012 15:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Buna sert tepki gösteren Ok ise hükümeti İsrail'e benzetti. AK parti hükümetine ağır eleştirilerde bulunan Başkan Ok, "AKP'nin yaptığının, İsrail'in şu anda Filistin'e yaptığından hiçbir farkı yok. İsrail'in bugün Filistinlilere uyguladığı zulümden daha ağırdır. İsrail'in katliamlarından daha ağırdır. Orada maddi manevi bir manevi katliam var, burada da insanlık haysiyeti ve şerefinin yerle bir edildiği bir katliam var." dedi.

Belediye meclis salonunda konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Başkan Ok, şunları söyledi: "Her şeyimizi incelesinler ancak bu iş bu kadar ayağa düşürülmez. Polisin elinde bir list, kapı kapı geziyor. Bu iş çok ağırımıza gidiyor. Türkiye'ye demokrasi ve insan haklarını getirmek için yola çıkanlar, bugün maalesef insanlık onurunu, haysiyetini ve şerefini ayaklar altına alıcı, tam bir faşizan rejimin son örneğini Balıkesir'de sergiliyor. Böyle faşizan bir dikta zemininde olan hükümet dünyada kalmadı, olanlar da bir bir yıkılıyor. Dün kendilerinin şikayetçi oldukları konularda, bugün daha ağırını şahsıma ve aileme uyguluyorlar."

Babası Eyüp Ok'un geçen yıl ramazan ayının ikinci günü vefat ettiğini hatırlatan İsmail Ok, bir evlat olarak üzerine düşen görevi yerine getirdiğini söyledi. Babasının vefatının ardından beş kardeş arasında yapılan hayırların çoğunu kendisinin üstlenmek istediğini anlatan Başkan Ok, "Yaptığımız harcamaları da tek tek not ettim. Kimden bir kuruş mal ve hizmet aldıysak kalem kalem hepsini yazdık. Maalesef bugün polisimiz, elinde bir listeyle, 'Belediye Başkanı İsmail Ok'un babasının bu hayır parasını kim yatırdı?" diye kapı kapı geziyor. Eğer babamın hayır parasını makam ve mevkimizi kullanarak birilerine ödetmeye kalkacaksak, Allah bize bu dünyada yaşamayı haram kılsın." diye konuştu. Babasının vefatından sonra yaptığı harcamaları sinevizyon eşliğinden anlatan Ok, polislerle asla bir problemi olmadığına dikkat çekti: "Onlar görevini yapmaya çalışıyor ancak ülkeyi bu hale getiren AKP hükümetiyle hem bu dünyada hem de öteki dünyada hesaplaşacağız. Yaptığımız harcamaların tamamı, alınterimle kazandığım parayla ödendi."

Hiçbir mal ve hizmet almamasına rağmen babasının vefatından önce belediyeye bağışta bulunduğunu aktaran Başkan Ok, şöyle devam etti: "Belediyeye eşim dostum ziyarete geliyor. Normal vatandaşa çay, kahve ikram ettiğimde sorun olmaz ama eşim, çocuğum ve yakınlarıma ikramda bulunduğumda vicdanen rahat olmak için bağış yaptım. Cenaze hizmetlerinin hepsi ücretsiz, buna rağmen rahmetli babamın vefatında belediye otobüsleri köye geldi. Vefattan sonra belediyeye yine 500 lira bağışladım."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber