Bursa'da 5 mahalle daha doğalgaza kavuştu

Alman enerji devi EWE AG'nin en büyük Türkiye yatırımı olan Bursagaz, yaptığı çalışmalar sayesinde Osmangazi ve Mudanya ilçelerine bağlı beş mahalleyi daha doğalgazla buluşturdu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Kasım 2012 19:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Osmangazi'ye bağlı Ahmetbey Mahallesi'nde yapılan törenle Ahmetbey, Aksungur, Çağlayan, Hasköy ve Mürsel mahallelerinde doğalgaz akışı başladı. Törene Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, BESAŞ Genel Müdürü Mustafa Bektaş, AK Parti Bursa İl Yöneticisi Ali Yılmaz, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdai Yazıcı, Bursagaz Genel Müdürü Ahmet Hakan Tola, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Törende mahalle muhtarları adına söz alan Ahmetbey Mahalle Muhtarı Ahmet Doğan, bölgelerine sağlanan doğalgaz hizmetinden dolayı teşekkür ederken, ?Bundan sonra biz de doğalgazın güvenli ve konforlu yüzüyle tanışmış olacağız? dedi.

Bursagaz Genel Müdürü Ahmet Hakan Tola, Bursagaz'ın 5 bin kilometrelik doğalgaz şebekesi 770 bin abonesi, 640 bin doğalgaz kullanıcısı ve 2,7 milyar metreküplük doğalgaz hacmiyle Türkiye'nin özel en büyük doğalgaz dağıtım şirketi olduğunu söyledi.

Bursagaz olarak gelişmiş hizmet ve işletme alt yapısı ile müşterilerine sürekli ve güvenli doğalgaz arzı yolunda bugüne kadar birçok önemli projeyi hayata geçirdikleri dile getiren Tola, Ahmetbey, Aksungur, Çağlayan, Mürsel ve Hasköy mahallelerine doğalgaz vermenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Bursagaz'ın EPDK mevzuatı çerçevesinde imarlı olan bütün alanlara doğalgaz götürmek için çalıştığını vurgulayan Tola, sözlerini şöyle sürdürdü: ?Bugün hep birlikte doğalgaz verme törenini gerçekleştireceğimiz beş mahallede toplam 35 kilometrelik doğalgaz şebekesini bir buçuk ay gibi kısa bir sürede gerçekleştirdik. Bu bir buçuk aylık sürede 545 hanenin servis kutusu bağlantısı yaptık. Beş mahalleye yaptığımız toplam yatırım tutarı 1 milyon 600 bin TL'dir. Bu yatırımla 1570 hanenin kapısına doğalgaz şebekesi ulaşmış bulunmaktadır. Bu yatırımları yaparken amacımız bu bölgede yaşayan vatandaşlarımızın doğalgaz konforu ve rahatlığına ulaşmasıydı. Yatırımları yapmanın yanında aynı zamanda bu mahallelerde yaşayan vatandaşlarımızın doğalgaz aboneliğinin daha kolay gerçekleştirilmesi için mobil sistem kurduk. Bu merkezlerde toplam potansiyelin üçte birinin aboneliğini gerçekleştirdik. Doğalgaz diğer bütün yakıt türlerinden her zaman daha ekonomik ve daha verimlidir.?

Bursagaz olarak yaptıkları alt yapı yatırımları sonucunda doğalgaz hizmetini vatandaşların ayağına kadar götürdüklerini dile getiren Tola, doğalgaz kullanıcılarını herhangi tehlikeli bir durumla karşılaşılması durumunda 187 Nolu acil çağrı hattını aramaları hususunda uyardı. Şirket olarak müşteri memnuniyetini en üst düzeyde tutmak için de çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini belirten Tola, vatandaşların her türlü istek ve dileği için 444 11 33 numaralı hattan ücretsiz bir şekilde çözüm noktasına ulaşabileceklerine vurgu yaptı.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ise Bursagaz'ın çalışmaları sayesinde Osmangazi'nin köylerine de doğalgaz geldiğini belirtti. Bursa'da doğalgaz kullanımından dolayı en ağır kış şartlarında bile insanların rahat nefes alabileceği bir ortam oluştuğunu söyleyen Dündar, temiz hava ve temiz çevrenin belediyeler ve diğer kuruluşlar için önemli bir gündem maddesi olduğunu kaydetti. Beş köye doğalgaz verilmesi sayesinde odun ve kömür kullanımının olmayacağını anlatan Dündar, bu sayede bölgede yaşayan vatandaşların temiz bir hava soluyacağına işaret etti. Bu çalışmaları sayesinde yeşil Bursa'nın bunda sonra da yeşil olarak kalacağına işaret eden Dündar, Bursagaz'ın diğer mahalleleri de doğalgazla buluşturmak için çalıştığını ifade etti.

Törende konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise yaptığı konuşmada köylülerin kendilerinden uzun zamandır doğalgaz isteğinde bulunduğunu söyledi.

Yapılan alt yapı çalışmaları ile bu isteğin yerine getirildiğini belirten Altepe, çağdaş bir nimet olan doğalgazın kullanılmasının kendileri için önemli olduğunu söyledi. Bir zamanlar Bursa'da şehir merkezindeki semtlere doğalgaz bağlantısı yapılması için mücadele ettiklerinin altını çizen Altepe, ?Bugün yapılan tören Türkiye'nin geldiği noktayı göstermektedir. Bundan yıllar önce bizler doğalgazın şehir merkezinde her yere ulaşması için faaliyet yaparken şimdi artık Bursa'mızın köylerine doğalgazı nasıl ulaştırırız diye çalışıyoruz. 25 yıl önce ben şehir merkezinde ve bu köylerde kalorifer tesisatı döşerken insanlar ne kadar mutlu oluyordu. Doğalgaz çevre dostu ve çağdaş bir yakıttır. Bizlere hiçbir sıkıntı vermeden çevreyi kirletmeden ve en az tehlike ile kullandığımız yakıtların başında gelmektedir. Açtığımız zaman evimizde sıcak suyumuz akıyor, tüp taşıma, tüp değiştirme gibi bir derdimiz olmuyor. Bu bölgelerde kişi başı maliyet yüksek olmasına rağmen az yoğunluklu bir bölge olmasına rağmen doğalgaz ulaşmış oldu. Bundan dolayı Bursagaz yöneticilerine teşekkür ediyoruz. Bursagaz Bursa'ya değer katan bir kuruluştur. Bursagaz bursa için onur kaynağı oldu? dedi.

Konuşmaların ardından yapılan törenle Ahmetbey, Aksungur, Çağlayan, Hasköy ve Mürsel köylerine doğalgaz akışının sağlanması için kurdele kesildi. Kesilen kurdelenin ardından Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursagaz Genel Müdürü Ahmet Hakan Tola ve diğer yetkililer temsili olarak doğalgaz meşalesini yaktılar. Daha sonra konuklara bir mahallelinin evinde doğalgazla pişen Türk Kahvesi ikram edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber