Darp edilen öğretmene öğrencilerden hastanede ziyaret

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Kasım 2012 15:28, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Antalya'da okul bahçesine girdiği için uyardığı kişinin saldırısı sonucu korneası yırtılan ve 4 gündür hastanede tedavi gören öğretmeni, öğrenciler ziyaret ederek öğretmenler gününü kutladı.

Antalya'nın Kepez ilçesindeki Göksu Ortaokulu'nda Beden Eğitimi Öğretmeni olarak görev yapan 33 yaşındaki Erkan Kaşcağız, nöbetçi olduğu sırada okul bahçesine girdiği için uyardığı M.Y. (16) isimli kişinin saldırısına uğradı. Sol gözüne yediği yumruk nedeniyle korneası yırtılan öğretmen Kaşcağız, meslektaşları tarafından Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı. Sağ gözü doğuştan görmeyen Kaşcağız'ın sol gözünün de saldırı sonucu korneası yırtıldığı tespit edildi. Gözünde ödemler oluştuğu belirtilen Kaşcağız'ın gözünün alınma tehlikesinin bulunduğu bildirildi.

Saldırının ardından 4 gündür hastanede tedavi gören Kaşcağız'ı, Eğitim-İş Sendikası Antalya Şube Başkanı Mehmet Balık ve bir grup öğrenci ziyaret etti. Yanlarında getirdikleri çiçekleri Kaşçağız'a veren öğrenciler öğretmenlerinin elini öperek öğretmenler gününü kutladı.

Ziyaretin kendisini çok duygulandırdığını anlatan Kaşcağız, öğrencilerin ziyaret edeceğini duyunca onlara güzel görünmek için hasta haliyle kalkıp tıraş olduğunu söyledi. Öğrencilerin ziyaretinin kendisine moral verdiğini belirten Kaşcağız, daha önceki yıllarda öğretmenler gününü okulda bayram havasında kutladığını bu yıl ise hastanede kutlamak zorunda kaldığını kaydetti.

Gözünü kaybetme riski bulunduğunu belirten Kaşcağız, ''Artık öğretmenlere yapılan bu tür saldırılar sona ersin. Ben bahçeye giren kişiyi sadece uyardım. Daha 16 yaşında bir çocuk olduğu için ondan bir saldırı beklemiyordum. Bana bir anda yumruk attı. Bu yaşanılan son olay olsun'' diye konuştu.

Eğitim-İş Sendikası Antalya Şube Başkanı Mehmet Balık ise yapılan saldırıyı kınadıklarını kaydetti. Balık, saldırıya uğrayan öğretmenlerin her zaman yanında olduklarını bu saldırıların sona ermesi için çaba gösterdiklerini dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber