Milli Eğitim Müdürü Bulut: Öğretmenlik bilgelik mesleğidir

Malatya Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, öğretmenlik mesleğinin bilgelik mesleği olduğunu, teknolojik ilerlemeye rağmen öğretmenin yerinin doldurulamadığını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Kasım 2012 17:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Malatya Eğitimciler Derneği (MEDER), Kaynak Kültür Yayın Grubu ve Deniz Kitap-Kırtasiye tarafından Öğretmenler Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi. İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, programda yaptığı konuşmada, modern ve çağdaş bir toplumun oluşmasında öğretmenlerin büyük rolü bulunduğuna işaret ederek, bir gün değil her gün Öğretmenler Günü olarak kutlanması gerektiğini söyledi. Öğretmenlik mesleğinin bilgelik mesleği olduğunu belirten Bulut, teknolojik ilerlemeye rağmen öğretmenin yerinin doldurulamadığını kaydetti.

Öğretmenler Günü'nün değerinin çok büyük, onurunun sonsuz, anlamının derin olduğunu vurgulayan Bulut, öğretmenlerin ders yüklerinin ağır olduğunu ifade etti. Bulut, öğretmenlerin sanata, kültürel ve sportif faaliyetlere zaman ayırabilmesinin sağlanması gerektiğini dile getirdi.

Mehmet Bulut, konuşmasının ardından üzerinde ?öğretmenler gününüz kutlu olsun' yazısı bulunan pastayı kesti.

MEDER Başkanı Uğur Akarsu da, eğitime hizmetin ülkeye, insanlığa ve hakikate hizmet olduğuna inandıklarını söyledi. Akarsu, ?Eğitimin paylaşım, sevgi ve hoşgörü temelinde bina edildiğinin bilincinde olarak faaliyetlerimizi bu doğrultuda gerçekleştiriyoruz. Kurulduğumuz günden bu yana birçok eğitsel faaliyet ve projeye imza atarak gençlerimiz için faydalı olmaya çalıştık ve çalışıyoruz." dedi. Güvender & Zambak Matematik Yönetmeni Hüseyin Tobi sunum yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber