?Öğretmenler, cehaletin düşmanıdır'

Adana Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Sedat Şahin Ergünay, toplumun en büyük düşmanının cehalet, cehaletin düşmanının da öğretmenler olduğunu söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Kasım 2012 16:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana Eğitim Gönüllüleri Derneği tarafından Öğretmenler Günü nedeniyle Seyhan Otel'de bir program düzenlendi. Coşku Yayınları ve Aktif Eğitimciler Sendikası ana sponsorluğunda düzenlenen programda konuşan Dernek Başkanı Sedat Şahin Ergünay, toplumun en büyük düşmanının cehalet, cehaletin düşmanının da öğretmenler olduğunu söyledi. Konuşmasında gönüllüler hareketinden övgüyle bahseden Ergünay, ?Türk toplumundaki temel krizin tek çözüm yolu eğitim ve eğitimciye verilen değerle aşılabilecektir. Modern okulların ideolojik doğmaları üzerinde yoğunlaştığı manevi eğitim kurumlarının bütünüyle metafiziğe daldığı bir dönemin nesiller üzerinde yaptığı tahribatların şokunu atmak yine Anadolu insanı ve gönüllüler hareketinin omuzlarını yüklenmiş, bu kutlu davanın temsilcisi sizlerin gayretleriyle gerçekleşeceği umudunu taşıyorum. Gönüllüler hareketinin eğitimdeki ana ilgi alanı gelecektir. O insanın hem maddi hem de manevi yönlerini dikkate alan değerler sistemiyle teçhiz edilmiş toplumda gerekli değişimleri idrak edebilecek ve gerçekleştirebilecek gayeyi hedef almıştır. Bu noktayı nazardan baktığımızda bizim için temel saç ayağımız imanlı nesil, samimi ve kardeşlik. Bu üç temel şey hedefimize ulaştıracaktır. Bu da bize gösteriyor ki, vatanımız, bayrağımız ve milletimiz için en önemli meselemiz eğitim-öğretim faaliyetleridir.? Dedi.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet ise öğretmenlerin dava insanı olduklarına vurgu yaptı. Öğretmenlerin milletin birlik ve beraberliğinin sağlanması, çocukların, ülkenin geleceğe hazırlanmasında karşılık beklemeksizin, kendisini de feda ederek cehaletle savaştığını vurgulayan Selamet, ?Öğretmen, öğrencisini geleceğe hazırlamak ve hedefe varma yolunda kandan irinden deryaları aşmaya azimli ve kararlıdır. Dünyanın her tarafından öğretmenler insan topluluğunun en fedakâr ve saygıdeğer unsurlardır.? İfadelerini kullandı.

Mesleğinde karşılaştığı sorunlar karşısında fedakârlık gösteren öğretmenlere plaket ve hediyeler verilen programa, AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, Milli Eğitim Müdür yardımcıları ve şube müdürleri ile çok sayıda eğitimci katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber