Kırklareli'de öğretmenler günü törenle kutlandı

Kırklareli Milli Eğitim Müdürü Korkmaz: ? Eğitim ordusunun fedakar neferi olan öğretmenlerin yapılandıracağı zihinlerle ülkemiz kalkınacak.?

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Kasım 2012 20:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kırklareli Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü Vilayet meydanında Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başladı.

İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Korkmaz eşliğinde yapılan çelenk sunumunun ardından Korkmaz ve beraberindeki öğretmenler Kırklareli Valisi Mustafa Yaman'ı ziyaret etti.

Vali Yaman, öğretmenler günü kutladığı öğretmenlere hediye takdim etti. Öğretmenler günü kutlama programı Kırklareli Üniversitesi (KLÜ) Rektörlüğü Kültür Merkezi'nde yapılan etkinliklerle devam etti.

KLÜ Kültür Merkezi'nde devam eden etkinlikler , saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunmasıyla başladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapan Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Korkmaz, Atatürk'ün Milli Mekteplerini açtığı ve Başöğretmenliği kabul ettiği gün olan 24 Kasım aynı zamanda Öğretmenler Günü olarak kutlandığını belirterek;

?Eğitim ordusunun fedakar neferi olan öğretmenlerin yapılandıracağı zihinlerle ülkemiz kalkınacak.Eğitim insan yaşamında her anını kuşatan ve insan denilen varlığı insanlık ufkuna götürücü en önemli süreçtir. Bu önemli sürecin tartışmasız mimarı da öğretmenlerdir. Zira insanı insanlık kadrosuna katmak için öğretmenin kişilik inşa edici kılavuzluğuna başvurmak gerekmektedir. Bu kılavuz ellerde şekillenen bilinçli ve yaşamına anlam katmış bireylerden oluşan bir toplum ise gerçek anlamda yaşanılası ileri bir düşünce iklimi ve insanlık zemini olacaktır? dedi.

Yeni göreve başlayacak öğretmenler adına bir konuşma yapan Zeynep Gülhan mesleğe başlayacak olan öğretmenlerin ilk Öğretmenler Günü olduğunu, geçen yıl ataması yapılmamasının üzüntüsünün bu yıl hayalini kurduğu öğretmenlik mesleğinin ilk öğretmenler gününün kutlamasının sevinci içinde olduğunu söyledi.

Kırklareli İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Uzun önderliğinde aday öğretmenler öğretmenlik andını okudu. Programın devamında ise resim, şiir ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrenciler ile emekli olan ve mesleğine devam eden öğretmenlere sertifika töreni düzenlendi. Program Atatürk Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Süheyla Solak eşliğinde yapılan müzik dinletisiyle sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber