Fethiye Fen Lisesi açıldı

Muğla'nın Fethiye Belediyesi tarafından yaptırılan Türkiye'nin 140'ıncı Fen Lisesi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Kasım 2012 17:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Fethiye Belediyesi Fen Lisesi'nin açılış törenine Muğla Valisi Fatih Şahin ile birlikte AK Parti, CHP ve MHP'li Muğla milletvekilleri ve vatandaşlar katıldı. Muharrem ayı nedeniyle aşure dağıtımının da yapıldığı açılışta konuşan Muğla Valisi Fatih Şahin, il genelinde hayırseverlerin de katılımı ile eğitimde büyük işlerin yapıldığını kaydetti. Son 5 yıl içerisinde hayırseverlerin katkısı ile binlerce dersliğin yapıldığını hatırlatan Şahin, devlet millet işbirliği ile Türkiye'nin eğitim atağına geçtiğini söyledi.

Fethiye'nin yeni kampüs alanına taşınması için çalışmaların hızlandığını söyleyen Fethiye Milli Eğitim Müdürü Yüksel Gültekin de Fethiye Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Fen Lisesi'nin 480 öğrenci kapasitesi olduğunu açıkladı. 16 Derslik, 200 öğrenci kapasiteli pansiyonu ve sığınağı da bulunan Fen Lisesi'nin 2012-2013 eğitim öğretim yılında öğrenci almaya başladığını dile getirdi.

Açılan fen lisesi ile Fethiye'nin eğitim öğretim başarısında sınıf atlayacağını anlatan Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ise okul öğrencilerinden bu konuda söz aldığını ifade etti. Okul öğrencilerinin getireceği derecelerin Fethiye'de eğitim kalitesini artıracağını söyleyen Saatcı, "Bu fen lisesini yapmak o kadar da kolay olmadı. Önce mecliste iktidar partisinin meclis üyeleri bize onay vermedi. Sonra yurt yapımı için hazırladığımız proje eski adı ÖÇKK şimdiki adıyla Çevre Koruma Genel Müdürlüğü'ne takıldı. Kendisinden sağ olsun AK Parti ilçe başkanı Mustafa Ali Türkan'ın girişimi ile okul daha fazla gecikmeden yapıldı." dedi.

Konuşmaların ardından Türkiye'nin 140'ıncı Fen Lisesi'nin açılışı AK Parti, CHP ve MHP'li milletvekillerinin yan yana kurdele kesmesi ile yapıldı. Açılışın ardından heyet sınıfları gezerken, açılışa katılanlara aşure ikramı yapıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber