Elektrik trafo merkezinde kış öncesi güçlendirme çalışmaları yapıldı

Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) ile Vangölü Elektrik Dağıtım Şirketi (VEDAŞ) tarafından, Bitlis'in Tatvan ilçesindeki TEİAŞ Trafo Merkezi'nde kış öncesi güçlendirme çalışması yapıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Kasım 2012 17:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yapılan yeraltı kablo döşemesi, bakım, onarım ve güçlendirme çalışması nedeniyle Bitlis il merkezi, ilçeler ve köylere yaklaşık 7 saat elektrik verilemedi.

Güçlendirme çalışmalarından dolayı Bitlis, Tatvan, Mutki, Hizan, Güroymak, Tatvan'a bağlı Reşadiye Köyü ve Ahlat'a bağlı köylerin bir kısmına yaklaşık 7 saat elektrik verilemediğini belirten TEİAŞ Başmühendisi Levent Köylü, halkı bilgilendirmek amacıyla bakım, onarım ve güçlendirme çalışmalarından dolayı elektrik kesintisinin yaşanacağını anonslarla bildirdiklerini söyledi.

İlgili makamlara ve kurumlara 25 Kasım 2012 tarihinde yapılacak olan bakım, onarım ve güçlendirme çalışmalarından dolayı saat 06.00 ile 13.00 arasında elektrik kesintisini olacağını 3 gün önceden bildirdiklerini kaydeden Köylü, şöyle konuştu: ?TEİAŞ tarafından trafo merkezimizde yapılacak olan 50 metrelik yeraltı kablo döşemesi ve güçlendirme nedeniyle 7-8 saatlik elektrik kesintisi yapılacaktı. Bu nedenle Bitlis, Tatvan, Mutki, Hizan, Güroymak, Tatvan'a bağlı Reşadiye köyü ve Ahlat'a bağlı köylerin bir kısmına elektrik verilemeyecekti. İnsanların mağdur olmaması için biz de bakım, onarım ve güçlendirme çalışmalarımızı aynı tarihe ve saatlere denk getirdik. Çalışmalarımız sabah saat 06.00'da başladı ve saat 13.00 civarında çalışmalar tamamlanarak Bitlis il merkezi hariç diğer kısımlara akım verildi. Yeraltı kablo döşemelerinden dolayı halen devam eden çalışmalar nedeniyle elektrik verilemeyen Bitlis il merkezine de bir saate kadar elektrik verilecek. Böyle kapsamlı bakım, onarım ve güçlendirme çalışması uzun süredir yapılamamıştı. Bu geniş kapsamlı çalışmayla parça değişimleri de yapıldı. Kış aylarında yaşanan elektrik arızası ve elektrik kesintilerinin yaşanmaması konusunda yapılabilecek tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Güçlendirmeler yapıldı ve kışa hazır durumdayız. Kış aylarındaki olumsuz hava şartlarında da elektrik sıkıntısının yaşanmamasını umut ediyoruz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber