Kadına şiddeti, tüm kesimlerinin ortak ve kararlı mücadelesi ortadan kaldırır

AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Ayla Pektaş, kadına yönelik şiddetin ciddi bir halk sağlığı sorunu olduğunu söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Kasım 2012 17:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çok boyutlu bir sorun olan kadına yönelik şiddeti ortadan kaldırmak, ancak toplumun tüm kesimlerinin ortak ve kararlı mücadelesi ve bütüncül bir yaklaşımla mümkün olacağını kaydetti.

Pektaş, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Dayanışma Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, "Ulusal ve uluslararası tüm gelişmelere rağmen, kadına yönelik şiddet tüm dünyada 21. yüzyıla taşınan en önemli sorunlar arasında yer almaktadır. Toplumsal yaşamın her aşamasında rastlanan kadına yönelik şiddet olgusu; kadının maddi ve manevi bütünlüğüne ağır zarar vermesi nedeniyle ciddi bir halk sağlığı sorunu olmasının yanı sıra, kadının toplumsal yaşama aktif ve üretken katılımının önüne geçerek sosyal ve ekonomik kalkınma önünde bir engel oluşturmakta, kadın erkek eşitsizliğinin devamına neden olmaktadır." dedi.

Çok boyutlu bir sorun olan kadına yönelik şiddeti ortadan kaldırmak, ancak toplumun tüm kesimlerinin ortak ve kararlı mücadelesi ve bütüncül bir yaklaşımla mümkün olacağını ifade eden Pektaş, "Bu çerçevede yürütülecek çalışmalarda, disiplinler arası bir yaklaşımla, ilgili tüm tarafların önleme, koruma, cezalandırma ve politika boyutuyla sürecin içinde yer alması büyük önem arz etmektedir." ifadelerini kullandı.

Şiddeti önlemede ciddi adımlar atıldığını da söyleyen Pektaş, şöyle devam etti: "Ülkemizde kadın erkek eşitliğinin sağlanması ve kadının insan haklarının güçlendirilmesi konusunda yasal düzenlemeler tamamlanmış, bu düzenlemeler ile kadına yönelik şiddetle mücadelede de önemli adımlar atılmıştır. Ancak, kadına yönelik şiddetle mücadelede yasal düzenlemeler kadar bu düzenlemelerin etkin şekilde uygulanması, mağdura ve nihayetinde şiddet uygulayana yönelik koruma-tedavi-rehabilitasyon hizmetleri sunulması ve konu hakkında toplumsal farkındalık ve duyarlılığın artırılması da büyük önem taşımaktadır." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber