Balıkesirli kadınlar şiddete karşı yürüdü

Balıkesir Kent Konseyi Kadın Meclisi üyesi bir grup, ''25 Kasım Kadına Şiddetle Mücadele Günü'' nedeniyle yürüyüş düzenledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Kasım 2012 17:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vatandaşlara şiddete karşı broşür dağıtan kadınlar, daha sonra bir AVM'de açılan standda ''Kadına Karşı Şiddeti Engelleme Metni'ni imzalayarak, hazırlanmış olan panolara renkli el izlerini bastı.

Yürüyüşe, Kadın Meclisi Başkanı Dr. Dilek Yıldırım, Kent Konseyi Başkanı Yusuf Özenç'in eşi Seviye Özenç, Belediye Başkan Yardımcısı Tuna Aktürk'ün eşi Fatma Aktürk, Kent Konseyi Genel Sekreteri Seda Kaplan ve Kadın Meclisi üyeleri katıldı. Balıkesir Belediyesi hizmet binası önünde toplanan Balıkesir Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri, buradan Yaylada AVM'ye kadar yürüdü. Şehrin en işlek 2 caddesi olan Vasıf Çınar ve Bandırma Caddesi boyunca yürüyen kadınlar, vatandaşlara broşür dağıttı.

Yakalarına beyaz kurdele takan kadınlar ellerinde 'Kadına yönelik şiddete göz yumma, sessiz kalma', 'Şiddet senin ayıbın değil', 'Kadına şiddete son' yazılı pankartlarla yaklaşık 3 kilometre uzaklıktaki Yaylada AVM'ye yürüdü. Kadınlar yol boyunca kafelerde, araçlarda, parklarda rastladıkları kadın, erkek tüm vatandaşlara aile içi şiddeti anlatan ve şiddete maruz kalındığında başvurulacak kurum ve telefonların yeraldığı bilgilendirici broşürleri dağıtıp, onları yürüyüşe ve etkinliğe katılıp destek vermeye çağırdı. Vatandaşlar da alkışlarla ve "Bayanlar dövülür mü?" diyerek kadınlara destek verdi.

Yaylada AVM önünde buluşan kadınlar oluşturulan standda Kadına Karşı Şiddeti Engelleme Metni'ni imzaladı. Ardından ellerini yeşil ve kırmızıya boyayıp, "şiddete hayır" diyerek, "şiddete dur" panosuna el izlerini bastı.

Kadına yönelik şiddeti önlemenin en temel yolunun eğitinden geçtiğini belirten Balıkesir Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Yıldırım, ''Şiddet kısır bir döngü olarak kendini tekrarlamaktadır. Kadın şiddet gördüğünde bunu bir şekilde evde çocuğuna yansıtmakta, çocuk sokakta ,okulda arkadaşlarına yansıtmakta ve büyüdüğünde erkekse eşini dövmekte, kadınsa dayağı olağan karşılamaktadır. Kadının en güven duyduğu, kendini en rahat hissettiği evinde şiddete maruz kalması hem psikolojik hem fiziksel olarak kadını güçsüz bırakmaktadır. Şiddetin kime olursa olsun hiçbirini olağan karşılamak mümkün değildir. Bu nedenle önce evde, okullarda hatta evlilik birlikteliğini kurmadan önce çiftlerin birlikte eğitilmeleri son derece önemlidir. Toplumsal cinsiyet eşitliği kavramını okullarda çocuklarımıza vermek şiddeti önlemede en önemli adımlardan birisi olacaktır." dedi.

Kent Konseyi Genel Sekreteri Kaplan, "Geçen yıl kadına yönelik şiddeti protesto etmiştik. Bu yıl sadece kadına şiddete değil, çocuğa, aile içi şiddete, evdeki, işyerindeki her türlü şiddete hayır diyoruz." diye konuştu

Balıkesir Kent Konseyi, internet sitesinde ?Beyaz Kurdele Kampanyası? linki açarak kampanya hakkında ziyaretçilerini bilgilendiriyor. Kampanyaya destek vermek isteyenler, ?Ben de Destek Vermek İstiyorum? butonunu tıklayarak http://www.balikesirkentkonseyi.org.tr/BKDestekVer.aspx linkinden destekte bulunabiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber