Yabani kuşların yuvasını devlet yapıyor

Soğuk kış günlerinin geri gelmesiyle birlikte Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü doğadaki yabani kuşları unutmadı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Aralık 2012 13:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eskişehir ve Afyonkarahisar illerindeki ormanlık alanlarda yaşayan böcekçil kuşların barınması ve çoğalması için suni kuş yuvaları asılıyor.

Ormandaki doğal yaşamda kuşlar ormancılara, ormancılar kuşlara yardımcı oluyor. Bir böcekçil kuş günde kendi ağırlığı kadar böcek tüketebilmekte, bir kırlangıç yaz dönemi boyunca 1 milyon sinek, ağaçkakan yılda 180 kabuk böceği, bir guguk kuşu da kızılçamların sürgünlerini kurutan çam kese böceğinden günde 70 tane yiyebilmekte. Bu bağlamda, orman ağaçlarına zarar veren böcek türlerini yiyerek beslenen kuşlar, farkında olmadan ağaçların sağlıklı büyümesini sağlıyor. Ormanlık alanlara her yıl ortalama 2 bin kuş yuvası asılıyor.

Kocakır ormanlık alanında kuş yuvası asma çalışmalarını yerinde gören Orman Bölge Müdürü Nadir Sarıkaya, yapılan çalışmayla kuşları bu bölgede tutmaya çalıştıklarını söyledi. Sarıkaya, ?Ağaçlara zarar veren böcekleri yiyerek beslenen bu kuşlara sahip çıkıyor ve yılda ortalama 2 bin adet suni kuş yuvasını ormanlık alanlara yerleştiriyoruz. Eskişehir ve Afyonkarahisar illerini kapsayan yaklaşık 700 bin hektarlık ormanlık alanda, her yıl değişik yerlere kuş yuvaları asıyoruz. Kuşları ev sahibi yapan orman teşkilatı bu sayede ormana zarar veren böceklerin popülâsyonunu kontrol altında tutarken, kuşların yardımıyla ilaçlı mücadele yapmaktan da kurtuluyor.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber