Gülpembe Koleji, başarıda ailenin rolünü masaya yatırdı

Bartın Özel Gülpembe İlköğretim Okulu tarafından ?Öğrenci Başarısında Ailenin Rolü' konulu seminer düzenlendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Aralık 2012 14:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gediz Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik (PDR) Uzmanı Orhan Keskin tarafından Bartın Halk Eğitim Müdürlüğü konferans salonunda verilen seminere veliler büyük ilgi gösterdi.

Öğrencilerin planlı-programlı çalışmasının öneminden bahseden PDR Uzmanı Orhan Keskin cep telefonu, internet ve televizyonun ölçüsüzce kullanımının başarıda verimi düşürdüğüne değinerek, velilerin bu konuda daha takipçi ve hassas olması gerektiğini söyledi. Sabah erken saatlerde çalışmanın önemine dikkat çeken PDR Uzmanı Orhan Keskin, verimli çalışma saatleri, kitap okumanın önemi, anne babanın tutarlı davranması gerekliliği, kıyaslamanın yanlışlığı, sevgi, sabır ve ilginin ailedeki önemi, uyku ve beslenme düzeni, çalışma ortamı, test çözme teknikleri ve çocukların sorumluluklarından bahsetti. Öğrencilerin eğitim hayatındaki başarısında ailenin önemini anlatan PDR Uzmanı Orhan Keskin görsel sunumlar eşliğinde sık sık yaptığı esprilerle velileri neşelendirdi.

Gülpembe İlköğretim Okulu Müdürü Nurullah Çetin ve PDR öğretmeni Mehmet Kurt da bu tür veli seminerlerinin önemli olduğunu, belli program dahilinde bu etkinlikleri devam ettirmek istediklerini belirttiler. Seminer sonunda PDR Uzmanı Orhan Keskin velilere kitaplarını imzaladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber