'Anne-babanın çocuğuna en büyük iyiliği birbirini sevmesidir'

Tarihçi-yazar, Kişisel Gelişim Uzmanı Mustafa Turan, bir anne babanın çocuğuna yapacağı en büyük iyiliğin, anne babanın birbirini sevmesi olduğunu kaydetti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Aralık 2012 14:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ardahan Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ?Aile İçi İletişim ve Anne Baba Eğitimi' konulu konferans düzenlendi.

Kişisel Gelişim Uzmanı Mustafa Turan, Halk Eğitim Merkezi Salonunda düzenlenen konferansta yaptığı konuşmada, çocuklara yaklaşımın vurmak veya dövmekle olmadığını, her zaman sevgi ve ilgiyle yaklaşılması gerektiğini bildirdi. Aile içi iletişimin sağlıklı olmasını gerektiğini ifade eden Turan, ?Eğri cetvelden doğru çizgi çıkmaz.? dedi. Mustafa Turan, ?Eğer aileler eğri cetvelse, o aileden başarılı çocuğun çıkması mümkün olmaz. Çocuklarımızın başarılı olmasını istiyorsak, elimizi taşın altına koyup çocuğumuzla birlikte hareket etmeliyiz ve bir ayağımız da okulda olmalıdır. Çocuk pinpon topuna benzer. Raketleri tutan aile ve okul, ne derece uyum sağlayabilirlerse çocuklar da ona göre şekillenir. Çocuğumuzun sadece dersleri ile değil, psikolojik durumunu da takip etmeliyiz. Onun beslenmesinden odasının havalandırılmasına kadar, evdeki televizyondan misafir kabul etmeye kadar, tüm faaliyetlerimizi çocuğumuza endekslememiz gerekir." diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün koordine ettiği 'Başarıda Motivasyon' ve 'Aile İçi İletişim? konulu konferanslar öğrencilere ve öğrenci velilerini kapsayarak, öğrencilerin ve ailelerin kitap okuma alışkanlığına farklı bir pencereden yaklaşmalarını sağladıklarını anlatan İl Milli Eğitim Müdürü Tevfik Fikret Eteker, gerçekleştirilen konferansla kitap okuma alışkanlığının kazanılması, hızlı kavrama, nitelikli bilgi sahibi olabilme, çok yönlü düşünebilme yönlerinin gelişmesi sonucu sınav başarısında da artış amaçlandığını dile getirdi.

Ardahan'da 4 gün boyunca 9 konferans verildiğini dile getiren Eteker, başarı seviyesini yükseltmek amacıyla oluşturulan 'eğitim liderleri' birimi tarafından öğrencilerin ailelerine düzenli ziyaretler yapılmakta olup öğrencilerin devamsızlık durumları, kitap okuma durumları, başarı seviyeleri ve eksik yönleri birebir takip edildiğini söyledi.

Görevine başladığı ilk günden bugüne her fırsatta eğitime verdiği önemi dile getiren Vali Seyfettin Azizoğlu ise bu ve bunun gibi birçok projeye destek verdiklerini ve destek vermeye de devam edeceklerinin altınız çizdi. Bu yıl rehberlik, spor, kültür alanlarında olduğu gibi daha birçok alanda faaliyetlerin gerçekleştirileceğine değinen Vali Azizoğlu, Ardahan'da eğitim seviyesinin yükselmesi için özverili çalışan herkese teşekkürlerini sundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber