Malatyalı işadamları Kahramanmaraş'taki fabrikaları gezdi

Malatya Aktif İşadamları Derneği (MAKİAD) Gıda Komitesi üyeleri, Kahramanmaraş'taki bazı fabrikaları gezdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Aralık 2012 18:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kahramanmaraş Lider İşadamları Derneği (KALİDA) üyeleriyle bir araya gelen Komite Başkanı Cumalı Büker ve üyeler, kendi sektörleriyle ilgili bir dizi fabrika ziyareti yaptı. İller arasındaki kardeşliği pekiştirmek ve ticareti artırmak amacıyla düzenlenen gezide ziyaret ettikleri fabrikalardaki çalışmaları inceleyen üyeler, yatırımlarla ilgili işadamlarıyla fikir alışverişinde bulundu.

Cumali Büker, burada yaptığı konuşmada, Kahramanmaraş'ta gıda sektöründe faaliyet gösteren firmaları ziyaret ettiklerini belirtti. Bu tür gezilerle şehirler arasındaki iletişimi artırarak ticari faaliyetleri geliştirmeyi amaçladıklarını anlatan Büker, ?Günümüzde Türkiye'nin batısındaki ticaret hacmini doğuya kazandırmak istiyoruz. Bunun için bu tür ticaret gezilerini bütün sivil toplum kuruluşları yapmalıdır. Bugün Türkiye'nin batısının oldu kadar doğusuzunda Türkiye Ekonomisine katısı yadırganamaz.? dedi.

KALİDA Gıda Komitesi Başkanı Adem Türkben de iller arasındaki ticaret hacminin büyümesi için iş gezilerinin büyük önem taşıdığını ifade etti. Komite üyeleri Kahramanmaraş'ta Özköklü Biber ve Baharatları, Özdem Yağ Sanayi, Kelebekler Süt Hayvanları ve Marvit Sena Piliç firmalarına ait fabrikaları gezdi. Büker, ziyaret dolayısıyla Kahramanmaraş Lider İşadamları Derneği Gıda Komitesi Başkanı Adem Türkben'e plaket takdim etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber