Elazığ Belediyesi'nden temiz hava seferberliği

Elazığ Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'ne bağlı hava kirliliği denetim ekipleri; özellikle kış aylarında yaşanan ve yoğun hava kirliliğine sebep olan kötü yakıt kullanımı ve yakmadan kaynaklanan hava kirliliğinin önlenmesi ve mevcut kirliliğin en aza indirilmesi konusunda denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Aralık 2012 17:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Belediye Çevre Kontrol Müdiresi Gülşah Özek, Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren 07.02.2009 tarih ve 27134 sayılı yasa ile ısınmadan kaynaklanan hava kirliliği kontrollerini sürekli yaptıklarını belirterek şunları söyledi: "Belediyemiz Çevre Kontrol Müdürlüğü olarak; 24 saat motorize şehir içi devriye ekiplerimizce kazan-baca bakım ve temizliklerinin yapılması, uyulması, kazanların ateşçi belgesi olan görevlilerce usulüne uygun olarak yakılması, kömür depolarında bulunan kömürlerin 'Satış izin belgelerinin' kontrollerinin yapılması ve bu kömürlerin kalite kontrollerinin yapılması amacıyla numuneler alınması çalışmaları aralıksız sürdürülmektedir.

Doğalgazın şehirde yaygın olarak kullanılmasına rağmen hala ısınmada kömür kullanan binalar olduğuna dikkati çeken Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu ise temiz havada yaşamak için her türlü önlemleri aldıklarını, bina kontrolleri yanında kömür satıcılarını da sürekli denetlediklerini ifade ederek şunları söyledi: "Özellikle kış aylarında temiz bir havada ve temiz bir şehirde yaşamak için yasaların bizlere verdiği tüm yetkileri kullanarak bu amaca ulaşmaya çalışıyoruz. Burada bizler kadar halkımıza da görev düşüyor. Kalitesiz kömür yakan bina ve yanlış yakmadan kaynaklanan hava kirliğini belediyemize bildirmeleri halinde gerekli yasal işlemleri anında yaparak bu olumsuzluğun giderilmesini sağlayacağız.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber