Resepsiyonda Bakan var, vekil yok

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Ekim 2005 22:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Sezer ve eşi Semra Sezer, davetlileri Büyük Resepsiyon Salonu'nun kapısında karşılayarak, tek tek tokalaştı. Resepsiyona, TBMM Başkanı Bülent Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, Anayasa Mahkemesi Başkanı Tülay Tuğcu, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Devlet bakanları Beşir Atalay ve Kurşad Tüzmen, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, kuvvet komutanları, Yargıtay Başkanı Osman Arslan, Danıştay Başkanı Ender Çetinkaya, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Nuri Ok, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç, MGK Genel Sekreteri Yiğit Alpoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Halkın Yükselişi Partisi Genel Başkanı Yaşar Nuri Öztürk, eski Başbakan Bülent Ecevit, Ankara Valisi Kemal Önal, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ATO Başkanı Sinan Aygün, ASO Başkanı Zafer Çağlayan, TESK Başkanı Derviş Günday, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu, DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, TBB Başkanı Özdemir Özok, Üniversitelerarası Kurul Başkanı Prof. Dr. Emin Alıcı ve yaklaşık 40 üniversitenin rektörü, bazı milletvekilleri, diplomatik misyon temsilcileri, Oktay Ekşi, Fehmi Koru, Güngör Uras, Sedat Ergin, Mustafa Balbay ve Anadolu Ajansı Genel Müdür Yardımcısı Tahsin Aktı'nin de aralarında bulunduğu gazeteciler, Yıldız Kenter, Rengin Gökmen, Nejat Uygur, Beyazıt Öztürk, Tekin Akmansoy, Bedri Baykam ve Rahmi Saltuk'un da aralarında bulunduğu sanatçılar, Türkiye'deki azınlık cemaatlerinin dini temsilcileri, Sporcular ve AKUT Başkanı Nasuh Mahruki katıldı.

Resepsiyona yaklaşık 1800 kişinin davet edildiği ve yaklaşık 1500 kişinin katıldığı öğrenildi. Cumhurbaşkanı Sezer ve eşi Semra Sezer, konukları karşılama sırasında yaklaşık 55 dakika tokalaştı.

TBMM Başkanı Arınç ile eski Başbakan Bülent Ecevit ve eşi Rahşan Ecevit tokalaşma sırasında beklemeleri için yan kapıdan salona alındı. Cumhurbaşkanı Sezer Ecevit ve eşi Rahşan Ecevit'le tokalaşma sırasında hatırlarını sordu. Sezer ve eşi Semra Sezer, Ecevit ve eşi Rahşan Ecevit'le birlikte gazetecilere özellikle poz verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber