Başkentte, bayramda otobüsler ücretsiz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Kasım 2005 12:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 3 günlük Ramazan Bayramı süresince EGO otobüslerinin ücretsiz hizmet vereceğini açıkladı.

Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda Ramazan Bayramı süresince Ankaralıların EGO otobüslerinden ücretsiz yararlanabileceğini ifade eden Gökçek, uygulamayla vatandaşların aileleriyle birlikte, kentin değişik semtlerindeki dost ve yakınlarını daha kolay ziyaret etme fırsatı bulacaklarını hatırlattı.

Ortalama 750 EGO otobüsünün, bayram süresince 06.00-24.00 saatleri arasında toplam 263 hatta ücretsiz hizmet vereceğini kaydeden Gökçek, Ankara'da faaliyet gösteren yeşil, mavi ve çift katlı otobüslerden oluşan toplam 655 özel halk otobüsünün de en az 440'ının bayram süresince ücretli olarak yolcu taşımaya devam edeceğini belirtti. Ücretsiz otobüs uygulamasını 11 yıl önce başlattığını hatırlatan Gökçek, geçtiğimiz yıllarda, zaman zaman Büyükşehir Belediyesi'nin dışında oluşan bazı yasal engeller nedeniyle uygulamaya ara verilmek zorunda kalındığını bildirerek, bu bayramda da ücretsiz otobüs uygulamasıyla tüm Ankaralıların bayramda eş, dost ve akrabalarını doya doya gezebileceklerini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber