Yüksekova Devlet Hastanesi'nde ısınma sorunu

Hakkari'nin Yüksekova Devlet Hastanesi'nde 2 gündür kaloriferlerin yanmamasından şikayetçi olan hasta yakınları, evlerinden getirdikleri elektrik sobası ve battaniyelerle ısınmaya çalışıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Aralık 2012 20:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hastanede 2 gündür kaloriferlerin yanmadığını belirten hasta yakınlarından Husret Şen, yatırılan hastalar üşümesin diye evlerinden elektrik sobası getirmek zorunda kaldıklarını söyledi. Şen, ?Hastane yönetimi buna bir çözüm bulsun diye birkaç defa uyardık ama halen aynı sorunu yaşıyoruz? dedi.

Beşir Menge isimli vatandaş hastanede asansörlerin de çalışmadığını belirtirken, Bekir Balcı isimli hasta yakını ise, ?Ben başhekime gittim, şikayetimi dile getirdim ve hastamı geri götürmek zorunda kaldım? dedi.

İskender Bilici de hastasını yatırdığı müşahede odasının çok soğuk olduğunu, kaloriferlerin yakılmaması durumunda hastasını eve veya Van'a götürmek zorunda kalacağını söyledi.

?HASTAM ÜŞÜMESİN DİYE BATTANİYE SATIN ALDIM?

Hastasını Şemdinli'den Yüksekova'ya getirdiğini belirten Kurdi Çelebi isimli hasta yakını da akşam saatlerinde hastane çok soğuk olduğu için şehir merkezine giderek bir battaniye satın almak zorunda kaldığını belirtti.

Cengiz Onat ise, yoğun bakımdan alınıp servise yatırılan hastası için dışarıdan battaniye getirmek zorunda kaldığını ifade etti.

Şemdinli'den hasta ziyareti için geldiğini belirten Ayşe Kaya ise, ?Böyle devam ederse herkes soğuktan ölür. Şemdinli'deki hastanede böyle bir sorun yok. Bu hastane daha iyi diye hastalarımızı buraya getiriyoruz ama gördüğümüz manzara karşısında çok şaşırdık. Yetkililerin bu soruna bir an önce çözüm bulması lazım? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber