Anayasa komisyonunda kimse masadan kalkmak istemiyor

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 02 Ocak 2013 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muhalefetin kamuoyu baskısı nedeniyle yeni anayasada masadan kalkan taraf olmak istemediğini belirten Ünal, ?Ancak hiç taviz vermeyerek, masadan birşey çıkmasına da imkan vermiyorlar? dedi.

AK PARTİ'Lİ MAHİR ÜNAL, YENİ ANAYASA SÜRECİNİ DEĞERLENDİRDİ

AK PARTİ Grup Başkanvekili, aynı zamanda partinin Anayasa ekibinde yer alan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, yeni yılda yeni anayasa çalışmalarından vazgeçmeyecekleri mesajını verdi.


*Bahçeli: Anayasa süreci tıkanırsa Türkiye'ye yazık olur

*Çiçek'ten Anayasa açıklaması: Kritik eşiğe geldik, bu eşiği atlamamız lazım


2012'nin en önemli gelişmesi

2012'yi doğru konumlandırmak için 12 Eylül (2010) referandumu ve 12 Haziran (2011) seçimlerini hatırlamak gerektiğini belirten Ünal, ?Her iki tarih de, 2012 yılına yeni Türkiye'yi inşa misyonunu yükledi. Bu misyonun somut yansıması yeni Anayasa yazımıydı. Dolayısıyla, 2012'nin en önemli gündeminin yeni Anayasa yazım süreci olduğunu söylemek yanlış olmaz. Anayasanın yanısıra, TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonunun kurulmasını da anmak lazım. Cumhuriyet tarihinde ilk defa, Meclis, darbeleri kamu vicdanında mahkum etti? dedi.

İç barışına kavuşmuş bir ülke

Mahir Ünal, ?2013'te nasıl bir Türkiye tablosu bekliyorsunuz, TBMM'nin yeni yılda öncelikli işleri neler olacak?? sorusuna şu cevabı verdi: ?Türkiye bölgesinde lider, dünyada söz sahibi bir ülke olmak zorundadır. Bu yolda çok mesafe kat ettik. Bunun en temel şartı milli birlik ve kardeşliğin tahkim edilmesidir. İç bütünlüğünü sağlamış, iç barışına kavuşmuş, 2023 ve 2071 hedeflerine odaklanmış bir Türkiye tablosu bekliyorum. Temennim, toplumsal taleplerle uyumlu, yasama açısından verimli bir dönem geçirmektir.? Sürecin çok önemli olduğunu vurgulayan Ünal, ?2013'te Türkiye yeni anayasasına kavuşabilecek mi?? sorusuyla ilgili de şunları söyledi:

Mısır anayasasını hızla yazdı

?Bütün çabamız milletimizin sivil, özgürlükçü, hak ve özgürlükleri zenginleştiren bir anayasaya kavuşmasıdır. Her siyasi partinin üç üye vermesini kabul ettik. Ancak, çalışmalar tamamlanmadığı için, Meclis başkanımız liderlerle görüşerek süre uzatımı konusunda mutabakat sağlamaya çalışıyor. Muhalefet partileri masadan kalkan taraf olmak istemiyorlar. Çünkü bu konuda ciddi bir kamuoyu baskısı var. Ancak, siyasi tutumlarından taviz vermeyerek, masadan bir şey çıkmasına da imkan vermiyorlar. Anayasa yazımı dünyada ilk kez yapılan bir şey değil, bakın Mısır bizden çok sonra başlamasına rağmen anayasasını yazdı ve referanduma bile götürdü. Çünkü öncelik, darbe anayasasından kurtulmak ve vesayetçi sistemi değiştirmektir? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber