Çelik: 13 bin 150 ilköğretim okulu kapalı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Kasım 2005 11:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 2004-2005 eğitim ve öğretim yılında öğrencilerinin tamamı taşındığı için 13 bin 150 ilköğretim okulunun kapalı olduğunu bildirdi.

Çelik, DYP Hatay Milletvekili Mehmet Eraslan'ın yazılı soru önergesine verdiği cevapta, kırsal kesimdeki yerleşim birimlerinde bulunan bu okulların öğrenci sayısının 10'un üzerine çıkması halinde tekrar eğitim-öğretime açıldığını; bu okulların mali değerine yönelik bir çalışmanın ise bulunmadığını kaydetti.

Bakan Çelik, kamu yararı göz önünde bulundurularak, atıl durumdan kurtarılıp ihtiyaç duyulduğunda boşaltılmak kaydıyla diğer kamu hizmetlerinde kullanılmak üzere tahsis edilmesinin, okulların korunması için de önemli olduğunu belirtti. Çelik, kırsal kesimdeki ilköğretim okullarının Milli Eğitim Bakanlığı'nın onayı alınmadan, valiliklerce diğer kamu hizmetlerine tahsis edilebileceğini ifade etti.

Çelik, okul binalarının bakım ve onarımının muhtarlıklarca yapılması kaydıyla köy konağı, köy odası, kütüphane ve benzeri sosyal-kültürel hizmetlerde kullanılmak üzere, zimmetle muhtarlara teslim edilebileceğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber