Avcılar, kanatlı hayvanlara sahip çıktı

Erzincan'da kar yağışı ve aşırı soğuk hava nedeni ile Avcılar ve Atıcılar İhtisas Spor Kulübü'ne bağlı yaklaşık 40 avcı, doğadaki kanatlı hayvanları korumak için seferberlik başlattı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 20 Ocak 2013 14:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Avcılar, kanatlı hayvanlara sahip çıktı

Erzincan'da kar yağışı ve aşırı soğuk hava nedeni ile Avcılar ve Atıcılar İhtisas Spor Kulübü'ne bağlı yaklaşık 40 avcı, doğadaki kanatlı hayvanları korumak için seferberlik başlattı. Şişli Belediyesi ve Kadıköy Avcılar Kulübü'nün de desteği ile 12 ton buğday temin eden avcılar, sabah saatlerinde araçları ile kentin dört yanındaki araziye dağılarak yemleme çalışması yaptı.

Havaların soğuk olması ve yaban hayatının tehlikeye girmesi üzerine harekete geçen Avcılar ve Atıcılar İhtisas Spor Kulübü'ne bağlı avcılar, il genelinde yemleme kampanyası başlattı. Şişli Belediyesi ile Kadıköy Avcılar Kulübü'nün de desteği ile 12 ton buğday temin eden avcılar, her hafta il genelinde ki arazide ve dağlık alanda kanatlı hayvanlar için yemleme çalışması başlattı. Sabah erken saatte yaklaşık 1 ton buğdayı araçlarına yükleyen ve kent genelindeki araziye dağılan avcılar, belirlenen noktalarda önce kar temizleme çalışması yaptı, ardından zemine buğday serpti. Hava şartlarının kötü gitmesinden dolayı doğadaki av hayvanlarının zor duruma düştüğünü belirten avcılar, "Büyük bir organizasyon ile hayvanlarımız için yemleme çalışması başlattık" dedi. Babası, amcası ve dedesi ile organizasyona katıldığını anlatan 9 yaşındaki Şamil Taha Özarslan ise, keklikleri korumak için yemleme çalışmasına katıldığını söyledi.

Erzincan Avcılar ve Atıcılar İhtisas Spor Kulübü Başkanı Yaşar Baş, doğa şartlarının ağırlaşması nedeniyle az sayıda kalan kekliğin yem bulmakta zorlandığını belirtti. Baş, şöyle dedi:

"Erzincan avcıları olarak büyük bir kampanya başlattık. Bu hafta başlattığımız kampanya, bahara kadar devam edecek. Her hafta, tüm dernek üyelerini, doğa severleri bu kampanyaya davet ediyorum. Yem bağışında da bulunabilir, araçları ile de bu kampanyaya destek verebilirler."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber