Futbol Federasyonu hırsızı yakalandı

TÜRKİYE Futbol Federasyonu'nun (TFF) Milli Takımlar biriminin bulunduğu Pembe Köşk binasında, meydana gelen hırsızlık olayının faili olduğu iddia edilen bir kişi polis tarafından gözaltına alındı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 26 Ocak 2013 22:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Futbol Federasyonu hırsızı yakalandı

Kaçarken geride bıraktığı şapka ve beresinden elde edilen DNA örnekleri sayesinde yakalandığı öğrenilen şüphelinin daha önceden 25 kez polise geliş kaydı bulunan bir hırsız olduğu belirtildi.

4. Levent, Konaklar Mahallesi, Söğüt Sokak 9 numarada bulunan TFF Milli Takımlar biriminin bulunduğu Pembe Köşk binasındaki hırsızlık 7 Ekim 2012'de meydana gelmişti. Güvenlik görevlisine yemek getiren bir motosikletli kuryenin içerde ışık görerek ikaz ettiği görevli kontrol için binaya girdiğinde hırsızla burun buruna gelmişti. Hırsız güvenlik görevlisi görünce pencereden atlayarak kaçmaya çalışmış, peşinden aşağı atlayan görevliyle mücadeleye girmişti. Bu mücadele sırasında geride şapkası ve kaşkolunu bırakan şüpheli güvenlik görevlisinin ellerinden kurtularak yaya olarak kaçmıştı.

DNA ÖRNEĞİNDEN TESPİT EDİLDİ

Olaydan sonra İstanbul polisi tarafından başlatılan soruşturmada hırsızın geride bıraktığı şapka ve kaşkol incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Yapılan incelemede şapka ve kaşkolun üzerindeki DNA profili çıkarıldı. Bu profil polisin elinde daha önce kanı alınarak DNA profili oluşturulan suçlularla karşılaştırıldı. Titizlikle yapılan incelemeler sonucu şapka ve kaşkolda bulunan DNA'nın 2003 yılında bir hırsızlık suçundan gözaltına alınan Mesut M.'nin DNA profili ile eşleştiği tespit edildi. Bunun üzerine Mesut M. polis her yerde aranmaya başlandı.

KAĞITHANE'DE YAKALANDI

İstanbul polisi uzun süre aradığı şüphelinin izini önceki gün Kağıthane'de buldu. Bir arkadaşının yanına gelip gittiği öğrenilen Mesut M.'yi yakalamak için operasyon başlatıldı. Pusu kuran dedektifler önceki gün arkadaşının yanına gelen Mesut M.'yi gözaltına aldı.

DAHA ÖNCE 25 KEZ GÖZALTINA ALINMIŞ

Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilerek sorgulanan Mesut M.'nin geçmişinde 25 kez polis tarafından gözaltına alındığı ortaya çıktı. Bu suçlardan bir çoğunun hırsızlık, 4 tanesinin ise çıkar amaçlı suç örgütüne üye olmak olduğu belirtildi. Polis Mesut M.'nin 2003 yılında kanından DNA alınmasına neden olan hırsızlık suçundan yakalanmasının ardından 2004 başka bir suçtan yakalanarak cezaevine gönderildiğini şüphelinin 2011 yılının aralık ayında tahliye edildiğini tespit etti. Tahliye olduktan sonra Hakkari'ye gittiği tespit edilen Mesut M.'nin burada da bir hırsızlık suçundan yakalandığı ve 6 ay cezaevinde yattığı belirtildi.

Cezaevinden tahliye olduktan sonra İstanbul'a geldiği öğrenilen Mesut M.'nin 7 Ekim 2012'de Futbol Federasyonu binası hırsızlığının yanı sıra 24 Ekim 2012'de Beşiktaş'ta bir evden hırsızlık ile 26 Ekim 2012'de Beşiktaş'ta bir işyerinden hırsızlık olayını gerçekleştirdiği iddia edildi. Yetkililer Mesut M.'nin ayrıca 9 Ocak tarihinde Sultanbeyli'nde bir evden 80 bin liralık ziynet eşyası çalınması olayının da faili olduğu belirlendiğini söylediler. Poliste işlemleri tamamlanan Mesut M. adliyeye çıkarıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber