Havalar nasıl olacak?-HARİTALI

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 27 Ocak 2013 09:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Havalar nasıl olacak?-HARİTALI

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre: ülke genelinde görülecek yağışların; Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak'ta kuvvetli sağanak, Bingöl, Muş, Bitlis ve Hakkari çevrelerinde yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde Trakya ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda buzlanma ve don hadisesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Marmara'da 4 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle güney ve güneybatı, Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara'nın kuzey ve doğusu, Güney Ege kıyıları, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda kuvvetli olarak (30-60 km/saat), Marmara'nın güneybatısında yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ VE YOĞUN KAR UYARISI: Yağışların, Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli sağanak, Bingöl, Muş, Bitlis ve Hakkari çevrelerinde yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani su baskını, sel, yıldırım, dolu, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar, vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli (30-60 km/saat), Çanakkale, Gökceada ve Bozcaada çevrelerinde yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/saat) şeklinde eseceği beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsü ve artan sıcaklık nedeni ile yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BACA GAZI ZEHİRLENMELERİ UYARISI: Sabah saatlerinde iç ve doğu bölgelerde soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmelerine karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber