Eski Bürokrata İcra Takibi Yapılacak

Devlet Personel eski Başkanı nedim kurtoğlu hakkında, yargı kararlarının uygulanmaması gerekçesiyle açılan maddi ve manevi tazminat davasında karar açıklandı. Yargıtay 4. Hukuk Dairesinin kararına göre, mahkeme kararlarına uygulamayan bu eski bürokrat hakkında verilen Ankara Asliye 15. hukuk hakimliğinin madddi ve menvi tazminat kararı, onandı. Detay için başlığa tıklayın.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 18 Kasım 2005 14:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2001-2002 yıllarında Devlet Personel Başkanlığı yapan Nedim Kurtoğlu uygulamaları ile tartışma yaratmıştı. Kurtoğlu'lu yaptığı uygulamalar gerekçe gösterilerek 2002 yılı başlarında görevden alınmıştı.

Nedim Kurtoğlu'nun tüm uygulamaları, görevi esnasında yargıya intikal etmiş olup, ilk olarak hakkında, "YETKİDE GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMAK" suçundan dolayı Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde açılan kamu davasında, eski TCK'nın 228'nci maddesi uyarınca 6 AY SÜREYLE HAPSİNE karar verilmiş, daha sonra bu karar ağıır para cezasına çevrilmişti.

Kurtoğlu hakkındaki ikinci karar Danıştay 5. Dairesinde görülmüştü. Danıştay 5. Dairesi uygulamalarından dolayı Nedim Kurtoğlu'nun açtığı görevden alınmanın iptali yönündeki davayı reddetmişti. Bu kararın akabeinde eski Başkan hakkında çok sayıda dava açılmış olup bu davalardan birisi neticelenmiştir.

Buna göre, mahkeme kararlarını zamanında uygulamayan eski Başkan hakkında 2 milyar TL maddi ve manevi tazminat ödenmesine karar verilmiş, karara yapılan itiraz da reddedilmiştir.

Bundan sonraki işlemde bu eski Başkan hakkında icra işlemi uygulanacaktır.

Nedim Kurtoğlu, 1999-2002 yılları arasında Devlet Personel Başkanlığı yapmış, ayrıca bir süre Başbakanlıkta oluşturulan Başbakanlık Takip Kurulunun başkanlığının yürütmüştü. Kurtoğlu'nun görev yaptığı dönemde bir çok uzman ve idari personel başka kurumlara gönderilmiş, kurumda çalışan personel hakkında ise disiplin işlemleri tesis edilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber