Antalya Müftülüğü personelleri 'yabancı dil' öğrenecek

Antalya İl Müftülüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile personele yönelik yabancı dil ve kişisel gelişim kursları açılması için Vallik Makamında protokol imzalandı. Antalya Valisi Dr. Ahmet ALTIPARMAK, İl Müftüsü Ahmet ÇELİK, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri GÜLAY işbirliği protokolüne imza attı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 30 Ocak 2013 13:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Antalya Müftülüğü personelleri 'yabancı dil' öğrenecek

Törende, toplumsal kalkınmanın, hayat boyu öğrenme anlayışının yerleşmesiyle paralel olduğunu belirten Vali Dr. Ahmet Altıparmak, bu çerçevede de toplumun önemli bir kesimine hitap eden din adamlarımızın eğitimi, hayata bakışları, hayatı kavramaları, kişisel gelişimleri, bunun yanında Antalya gibi bir yerde görev yapıyor olmaları nedeniyle en azından bir iletişim kuracak kadar bilgi sahibi olmaları ve yabancılarla iletişimin nasıl sağlanacağı konusunda kendilerini geliştirmelerinin önem arz ettiğini dile getirerek, bu amaçla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Müftülüğü ile imzalanan protokol ile bu eğitimi gerçekleştirmek istediklerini söyledi.

Daha önce bu tür uygulamanın yaklaşık bin asker ve polise verildiğini kaydeden Vali Ahmet Altıparmak, "Antalya'da görev yapan, Kur'an kursu öğreticisi, imam hatip, müezzin, kayyum ve müftülük personeline Almanca, İngilizce, Rusça ya da Arapça kursu verilecek. Kişisel gelişim modülleri çerçevesinde diksiyon, iş hayatında iletişim, kişisel gelişim, sosyal hayatta iletişim, Osmanlı Türkçesi kursları gibi kurslarla din adamlarımızın gelişimleri sağlanmış olacak" dedi.

Projeye emeği geçenlere teşekkür eden Vali Dr. Altıparmak, "Eğitim alacak arkadaşlara başarılar diliyorum. Bu fırsatı kaçırmamalılar. Talimatlandıracağız, umuyorum Antalya için hayırlı olur" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber