Eğitim-Sen'in izinsiz eylemi hakkında şok iddia

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Kasım 2005 20:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı, Eğitim-Sen'in yaptığı eylemlerle öğretmenlerin toplumsal itibarını zedelediğini ve aynı zamanda kamu düzeninin zaafa uğratılması, güvenlik güçleriyle çatışılması ve yasa dışı sloganlar atılmasının öğretmenlik ruhuyla bağdaşmadığına dikkat çekti. Avcı, yaptığı açıklamada, Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaattin Dinçer'in eylemlerde yaptığı açıklamaların bir öğretmen sendikasından çok siyasi parti ağzıyla yapılmış açıklamalar olduğunu ve bu konuşmaların "Türk öğretmenlerini" değil, yalnızca kendisini bağladığını bildirdi. Eğitim-Sen'in kongre süreçlerinde yaptıklarını öğretmenlere şikayet eden Avcı, "Kongresinde İstiklal Marşı'nı okumayan, Türk Bayrağı'nı asmayan, adeta dağdaki terörize olmuş grupların kentlerdeki milisliğine soyunmuş bu sendikacıların PKK ve Kürdistan bayraklarıyla yaptıkları eylemleri demokratik gösteri olmaktan uzaktır ve bu tür eylemlerle sonuç alınması mümkün görünmemektedir" ifadelerini kullandı.
Gürkan Avcı, Eğitim-Sen ile ilgili olarak, "Doğudaki çocuklarımıza kalem tutmasını öğretmekten başka hiçbir suçu bulunmayan yüzlerce öğretmenimizi katleden bir terör örgütü elebaşına 'Genel Başkan, Halk Önderi, Sayın Genel Başkan, Önder' diye hitap eden, 'Abdullah Öcalan'ın' sağlık ve rahatının tedarikçiliğine soyunan bir öğretmen sendikasının, eğitimden, öğretmenden, demokrasiden, insan haklarından, özgürlükten dem vurmaya hakkı yoktur. Eğitim-Sen'in birçok yöneticisi PKK/KADEK'le ilişkili olmaktan yargılanıyor. Öclan'ı övücü nitelikteki birçok söz, söylem ve etkinliklerden dolayı ceza alınıyor. Eğitim-Sen Öcalan'ın üzerindeki tecridin kalkması için gazetelere milyarlarca liralık ilan verdi. Şu anda yalnızca Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaattin Dinçer'le ilgili 150 küsür dava devam ediyor. Dış destekli kuruluşlar Eğitim-Sen'e destek veriyor ve Eğitim-Sen'in hatasının farkına varmasını zorlaştırıyor" iddialarında bulundu.

Eğitim-Sen'in öğretmenden aldığı aidatı ve yetkiyi öğretmenin sosyal ve ekonomik refahını yükseltmek adına eylem ve etkinliklerde kullanması gerekirken, siyasi ve ideolojik yandaşlarıyla birlikte eğitimle ve öğretmenle ilgili olmayan, sendikaların görev alanına girmeyen birçok konu için kullanmakta olduğunu bildiren Avcı, "Eğitim işkolunda en çok üyesi olduğundan dolayı 4 yıldır 'Toplu Görüşme Masasına' oturan ve her defasında masadan 17'ye 0 mağlup kalkan 16 yaşındaki Eğitim-Sen, öğretmenlerin umutlarıyla oynamış ve kandırmıştır. Eğitimcilerin sendikal mücadeleye olan güvenini kaybettirmiş, adeta kamplaşmalarına zemin hazırlamış ve izlediği yanlış politikalarıyla öğretmenlik itibarının ayaklar altına alınmasının tetikçisi olmuştur" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber