Öğrencisi tarafından öğretmene uygulanan şiddete protesto

Eskişehir'de, Ticaret Anadolu Meslek Lisesi'nde öğrencisi tarafından burnu kırılan öğretmenin gördüğü şiddeti sendika üyesi öğretmenler protesto etti

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Mart 2013 14:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Öğrencisi tarafından öğretmene uygulanan şiddete protesto

Eskişehir'de, Ticaret Anadolu Meslek Lisesi'nde öğrencisi tarafından burnu kırılan öğretmenin gördüğü şiddeti sendika üyesi öğretmenler protesto etti.

Eskişehir Ticaret Anadolu Meslek Lisesi'nde 9. sınıf öğrencisi C.A'nın nöbetçi öğretmen İhsan İ'nin kafa atarak burnunu kırması ve okullarda öğretmenlerin maruz kaldığı şiddeti kınayan Türk Eğitim-Sen, Eğitim İş ve Eğitim-Sen sendikalarına üye öğretmenler lise önünde protesto gösterisi yaptı. Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Şükrü Erkoca, şiddetin sebebinin bakanlıklardan kaynaklandığını söyleyerek,"Dün yine İhsan İ. arkadaşımız şiddete maruz kaldı. Maalesef şiddet yine bir öğrenci tarafından öğretmene uygulandı. Bunun sebeplerini bilmek için alim olmaya gerek yok. Öğretmene şiddet maalesef bakanlığın uygulamalarından kaynaklanıyor. Bizim halimizi anlayan, dertlerimizi, problemlerimizi çözebilecek yetenekte bürokratlar ve öğretmenine, çalışanına sahip çıkan bakanlar istiyoruz" diye konuştu.

Eğitim-İş İl Başkanı Ebru Sungar, öğretmenlik mesleğinin özveri, güven ve gönül işi olduğunu ifade ederek, "Öncelikle her türlü dayatmaya, zorlamaya, hak kayıplarına, şiddete rağmen bu onurlu mesleğin bütün özverisini gösteren öğretmen arkadaşlarımızın yanında olacağımızı söylemek isterim. Bir ülkeyi savunmanın en güçlü silahı eğitim. Eğitimin ise mihenk taşı öğretmendir, ama öğretmenin bugün yaşadığı durum ortadadır. Bugün Ticaret Lisesi'nde İhsan hocamıza yapılan, daha birinci dönemde Yunus Emre Lisesi'nde öğretmenimize yapılan bıçaklı saldırı bu söylediğimiz süreçte bizi haklı çıkartıyor. Ne yazık ki bu eğitim sisteminde değişiklikler yaşanmadığı sürece ne öğretmene uzanan eller kırılır, ne de diller susar" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber