İznik'teki anaokulu öğrencilerine İstanbul'dan yardım

Bursa'nın İznik İlçesi Sansarak Köyü İlköğretim okulu anasınıfı öğrencilerinin yardım çağrısı, İstanbul'dan yankı buldu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 02 Mart 2013 13:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İznik'teki anaokulu öğrencilerine İstanbul'dan yardım

Anasınıfı öğretmeni Elif Varlık'ın internetten yaptığı çağrı üzerine İstanbul Özel Yeşil Bahçe Anaokulu kurucuları ve velileri topladıkları yardımları, kendi elleriyle ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıttı.

İznik'e 17 kilometre uzaklıkta olan Sansarak Köyü İlköğretim Okulunda anasınıfı öğretmenliği yapan Elif Varlık, internet üzerinden İstanbul Özel Yeşil Bahçe Anaokulu yetkililerine, sınıfı için malzeme yardımı çağrısında bulundu. Elif öğretmenin yardım çağrısını alan Yeşil Bahçe'nin kurucuları Tarık Mahmutoğulları ve Derya Odabaşoğlu, öğrenci velisi Selçuk Kaya ve Funda Kaya ile birlikte Sansarak'taki minik öğrenciler için kolları sıvayarak sınıf için gerekli malzemeyi kısa sürede sağladılar.

İstanbullu hayırseverlere başvuran okul yöneticisi ve velileri, anasınıfı için gerekli olan zeka gelişimi seti, oyun hamurları, halı, Atatürk köşesi, boyama kitapları, boya kalemleri, kitap raflığı, dolap, hikaye kitapları ve oyuncakları sağlayarak, önceki gün İstanbul'dan iki araçla İznik'e geldiler.

Sansarak Köyü İlköğretim Okulu Anasınıfına gelen eğitimci ve veliler, Elif Varlık öğretmene malzemeleri teslim ettiler, ardından, yardım kolilerini tek tek açarak malzemeleri köyün anasınıfı öğrencilerine dağıttılar. Koliler arasında getirdikleri kuklalar ile minik bir gösteri yapan Yeşil Bahçe Anaokulu yetkilileri, "Sansarak İlköğretim Okulu Anasınıfı bundan böyle bizim kardeş okulumuzdur. Gerek kırsal gerekse bölgemizde yardıma ihtiyacı olan anaokulu sınıflarımız var. Yardım severlerin bu konuda duyarlı olmalarını istiyoruz. Onları sevindirelim. Onlar bizim geleceğimiz" dediler.

Ana sınıfı öğretmeni Elif Varlık da çağrısına destek veren Yeşil Bahçe Anaokulu yöneticileri ve velilere teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber