Erdoğan: Halkın parasını kullanma dönemi geride kaldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Aralık 2005 10:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de artık Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredilen banka olmadığını belirterek, "Artık halkın parasını alıp kendi yatırımlarına veyahut meşru olmayan yollarda kullanma dönemi geride kalmıştır" dedi.

Başbakan Erdoğan, Türk ve Avustralyalı işadamlarına seslenirken, ticaret hacminin iki ülkenin potansiyellerini yansıtmadığını ifade ederek, Türk ekonomisindeki gelişmeler hakkında bilgiler verdi.

Enflasyonun yüzde 7,5 dolayına indiğini, bu yıl sonu itibariyle büyümenin de yüzde 5 civarında olacağını anlatan Erdoğan, bu gelişmelerin, ekonomik programdan taviz verilmeden mali disipline uyularak gerçekleştiğini söyledi.

Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bütçe yaklaşımından da asla taviz vermedik. Biz iktidara gelmeden önce sık sık Fon'a devredilen bankalar görürdük, 22 banka devredilmişti, ancak şu an Fon'a devredilen banka yok, tam aksine devlet bankaları da özel sektör bankaları da para kazanmaya başlamıştır. Niye? Suiistimal dönemi bitmiştir... Önüne gelen bakkal dükkanı gibi banka açamıyor. Eskiden bankalar ne yazık ki devlete sırtını dayayarak devletin imkanlarını kullanmak suretiyle halkı adeta sömürüyorlardı. Bu dönem artık kapanmıştır. Artık halkın parasını alıp kendi yatırımlarına veyahut meşru olmayan yollarda kullanma dönemi geride kalmıştır. Onun içindir ki devlet bankaları da özel sektör bankaları da para kazanıyor."

Erdoğan, Türkiye'nin ihracatının bu yıl sonu itibarıyla 72 milyar doları aşacağını belirterek, Maastrich kriterlerinin de yakalanması yolunda önemli adımlar atıldığını kaydetti.

Türkiye'nin AB üyelik sürecine de değinen Erdoğan, tarama sürecinin yürütüldüğünü belirterek 2006 yılının başında müzakerelere başlanacağını ümit ettiğini dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber