Gelir İdaresi'nden E-posta hizmeti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Aralık 2005 11:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gelir İdaresi Başkanlığı, mükellefleri vergi sistemi konusunda bilgilendirmek için ücretsiz "E-Posta" uygulamasını başlattı.

Maliye Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Gelir İdaresi'nin mükellefe sunduğu hizmet ağını genişletmek amacıyla hayata geçirdiği "Web Tabanlı Bilgilendirme Sistemi" ile vergi konusuna ilgi duyan herkesin ihtiyaç duyduğu bilgilere, hızlı ve kolay şekilde ulaşması hedefleniyor.

Sistem ile mükelleflerin ve diğer ilgililerin vergi mevzuatındaki değişiklikleri takip etme konusundaki uyum maliyetinin azaltılması, değişiklikleri zamanında takip edememenin yaratacağı sorunların en aza indirilmesi ve gönüllü uyumun arttırılması da öngörülüyor.

Yeni sistem ile vergi uygulamalarına yönelik her türlü bilgi ve Web sitesindeki yenilikler, abonelere ücretsiz olarak eş zamanlı iletilecek. Vergi Kanunları, Bakanlar Kurulu Kararları, Yönetmelikler, Genel Tebliğler, Genelgeler, Sirkülerler ve Gelir İdaresi'nden haberlerin yanısıra, vergi istatistikleri, hedef ve faaliyet sonuçları da, üyelere ücretsiz olarak gönderilecek.

Açıklamaya göre, Web Tabanlı Bilgilendirme Sistemi, ilk aşamada e-beyanname veren ya da Bakanlığa bağlı birimlerde görev yapan 40 bin 187 kişiye yönelik olarak uygulamaya konuldu.

Gelir İdaresi'nnin Web Sitesindeki "E-Posta Bilgilendirme Sistemi" bölümüne girenler, ücretsiz olarak her zaman bu sisteme dahil olabilecek. Aboneler, istedikleri zaman yine ücretsiz olarak sistemden ayrılabilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber