Aile içi şiddetle mücadelede uzman polis dönemi

Türk polisi, aile içi şiddetle daha etkin ve bilinçli mücadele edebilmek için eğitimden geçiriliyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Mart 2013 11:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Aile içi şiddetle mücadelede uzman polis dönemi

Emniyet Genel Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, aile içi şiddetin önlenmesi için, olaylara müdahale etmek başta olmak üzere diğer tedbirlerin alınmasından sorumlu polise yönelik ''kadına karşı şiddet, aile içi şiddet, toplumsal cinsiyet eşitliği'' konularında farkındalık kazanması amacıyla eğitim programları düzenledi.

Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü ve Emniyet Genel Müdürlüğü arasında yapılan ''Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesinde Polisin Rolü ve Uygulanacak Prosedürler Eğitimi Projesi Protokolü'' kapsamında düzenlenen eğitimlerde, ilk aşamada 245 kişilik eğitici kadro oluşturulurken, ikinci aşamada da polis merkezlerinde görevli emniyet personeline, ''şiddet mağdurlarına yaklaşım tarzı'', ''Ailenin Korunmasına Dair Kanun'' ve diğer ilgili kanunların uygulanması konularında bilgi verildi.

Polis merkezlerinde görev yapan emniyet personelinin aile içi şiddet ve kadına karşı şiddet konularında daha duyarlı olmalarının hedeflendiği eğitimlere, şimdiye kadar 40 bin kişi katıldı.


*9 bin kadına polis koruması


Çocuk Şube Müdürlükleri ve Toplum Destekli Polislik birimlerinde görev yapan emniyet personelin de dahil edildiği proje kapsamında bu birimlerde çalışan 3 bin kişiye aynı eğitim verildi.

2013 yılında da 25 bin personelin söz konusu eğitimi almasını planlayan Emniyet Genel Müdürlüğü, bu tür eğitimlerle aile içi şiddet konusunda kurumsal bir farkındalık oluşturmayı hedefliyor.

-Şiddet mağduru, polise daha hızlı ulaşacak-

Emniyet Genel Müdürlüğü, bir taraftan bu tür eğitimlerle aile içi şiddetle mücadele edecek emniyet personeline farkındalık kazandırmaya çalışırken bir taraftan da şiddet mağdurlarının polise daha hızlı ulaşmasını sağlayacak projeleri uygulamaya çalışıyor.

Mağdurların tehlikeyi hissettiği anda, konum bilgisi ve sesli çağrısını anında 155 haber merkezine iletebildiği panik butonu adlı cihazı pilot bölge seçilen Bursa ve Adana'da kullanmaya başlayan ve bu cihazlardan şu ana kadar toplam 11 kişiye dağıtan polis, 14 ilde kurulan Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezleri'nde de personel bulunduracak.

Polis, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından kurulan bu merkezlerde, şiddetin önlenmesi ile koruyucu ve önleyici tedbirlerin etkin olarak uygulanmasına yönelik destek ve izleme hizmetlerinde görev alacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber