Nevşehir yeni adliye binasına kavuşuyor

Nevşehir Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ademoğlu, Nevşehir'de yapılması planlanan yeni adliye binasının şuanda ihale aşamasında olduğunu ve kısa bir süre sonra ihaleye çıkacağını söyledi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Mart 2013 12:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Nevşehir yeni adliye binasına kavuşuyor

Nevşehir Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ademoğlu, Nevşehir'de yapılması planlanan yeni adliye binasının şuanda ihale aşamasında olduğunu ve kısa bir süre sonra ihaleye çıkacağını söyledi.

Ademoğlu, Nevşehir'de yapılacak olan yeni adliye binası hakkında ve Nevşehir'in de pilot il olarak belirlendiği Mahkeme yönetim sistemi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Ademoğlu, Nevşehir'e yapılacak olan yeni adliye binasının ihale aşamasında olduğunu belirterek: "Yeni adliye binasının mimar projesi yapıldı. Diğer tetkiklerde tamamlandı. Teknik projelerin detayı üzerinde Adalet Bakanlığımız teknik işler daire başkanlığı çalışmalarına devam ediyor. Birimimiz bu konuda epey yol kat etti. Yeni Adliye sarayı ile ilgili gelinen nokta ihale aşamasında ve bunlar tamamlandıktan sonra Bakanlığımız ihaleye çıkacak ve en kısa zamanda ihale yapılarak temel atma işlemimiz gerçekleşecek. Temel atma törenimizden sonra ise inşaatın uzun süreceğini sanmıyorum. Şuan iyi bir noktadayız, ihaleye hazırlık aşamasındayız. Yakın zamanda teknik işleri daire başkanlığımız bu işe nokta koyacaktır" dedi.

Cumhuriyet Başsavcısı Ademoğlu, Nevşehir'in de pilot iller arasında yer aldığı mahkeme yönetim sistemi ile ilgili olarak da vatandaşların bu sistemde daha rahat bir hizmet alacağını vurguladı. Ademoğlu, "Yeni Adliye binası Nevşehir'e çok şeyler kazandıracak. Bir kere Kapadokya bölgesi turizm bölgesi, bu bölgeye bu bölgenin insanına, Türkiye'nin dışa açılan kapısı olması sebebiyle tüm dünyaya güzel bir görüntü verecektir. Zaten yeni adliye binamızın mimari projesinin görüntüleri Cumhuriyet Başsavcılığımızın internet sitesinde görüntüsünü kamuya açtık. Güzel, şık bir adliye binamız olacak. Adliyeye gelen Nevşehirli vatandaşlarımız daha sağlıklı kendilerine layık bir ortamda yargı hizmetleri alacaktır. Adliye binasında çalışan personelimiz, Hakim ve savcılarımız daha rahat bir ortamda hizmet verecektir. Ayrıca yeni yapılan adliye binalarımızda mahkeme yönetim sistemi diye vatandaşların daha rahat hizmet alabilmesi için geliştirilen ve pilot bölge olarak uygulamaya koyulan ve 20 ilin pilot bölgeye alındığı ve bunlar içerisinde Nevşehir olduğundan yeni proje mahkeme yönetim sistemine göre yapıldığından buda vatandaşlara hizmeti daha kolaylaştıracak. Yargı hizmetleri yargıya yakışır bir şekilde yapılacaktır. Aynı zamanda da Nevşehirli vatandaşlarımıza güzel bir bina kazandırmış olacağız. "diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber