Dicle Kaymakamlığı ihtiyaç sahiplerine evlerini teslim etti

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, (SYDV) geçtiğimiz yıl, yoksullar için yaptığı evlerin bitmesiyle hak sahiplerine teslim edildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Mart 2013 17:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Dicle Kaymakamlığı ihtiyaç sahiplerine evlerini teslim etti

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, (SYDV) geçtiğimiz yıl, yoksullar için yaptığı evlerin bitmesiyle hak sahiplerine teslim edildi.

Dicle Kaymakamlığı ve Dicle Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 2012 yılında projelendirilen uygulamada, ilçede bulunan, yaşlı, sosyal güvencesi olmayan, belirli derecede engelli gibi kriterlere uyan vatandaşlar için ev yaptırma projesi kapsamında yapılan 13 ev sahiplerine teslim edildi.

Dicle Sosyal yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafınca, yapılan açıklamada, 3290 sayılı kanun kapsamında belirli kriterlere uyan vatandaşlara kendi talepleri doğrultusunda bu evlerin yapıldığını ve devletin şefkat elinin hissettirilmesinin amaç edinildiği vurgulandı. Yapılan açıklamada, ev talebinde bulunacaklardan aranılacak şartların dul, yaşlı, ailede kronik rahatsızlığı olan birinin olması, ailede engelli birinin olması, afet mağduru olmaları gerektiği kaydedildi. Dicle ilçesinde bakıma muhtaç kişiler için yaptırılan evlerin ilk aşamanın toplam masrafı 254 bin lira olurken, sıfırdan yapılan bir evin 26 bin, onarılan evlerin ise maliyetlerinin 15 ile 20 bin lira arasında değiştiği belirtildi.

Dicle Kaymakamı Çağlayan Kaya proje kapsamında yapımı tamamlanan evlerden 3'ünü ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

Kocaalan Köyünde Zülfiye Özdemir (70) için yapılan evi ziyaret eden Kaymakam Çağlayan Kaya, evleri yerinde inceledi. Yeni evine kavuşmuş olmasından kaynaklı mutlu olduğunu anlatan Kaya, bir süre Özdemir ile sohbet etti. Kaya, "Dicle İlçesinde Kaymakamlığımız ve Sosyal yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı işbirliği ile 13 tane evin yapım ve onarımını bitirdik. Simdi de projenin ikinci etabı için kişiler tespit etmeye başladık. Muhtarlarımız aracılığı ile duyurusunu yapıyoruz ve belirli kriterlere uygun kişilere bu evlerimizi yaptırıyoruz. Bu kapsamda vatandaşlarımız biraz geç de olsa başlarını sokabilecekleri bir ev bulmanın mutluluğunu yaşıyor. Kısacası vatandaşlarımıza, siz zor durumda olabilirsiniz ama devletiniz yanınız da diyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber