Bitlis'in fedakar doktorları

Haftanın beş günü hastanede şifa dağıtan doktorlar, hafta sonları da köylülerin ayağına gidiyorlar

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Mart 2013 10:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bitlis'in fedakar doktorları

Güneydoğu Anadolu Sağlık Federasyonu Bitlis Sağlık Mensupları Derneği (SAMEDER) üyesi doktorlar, Bitlis Köylere Hizmet Götürme Derneği (KÖY-DER) ile birlikte belirledikleri köylerdeki hastaların ayağına giderek dertlerine derman oluyorlar.

Hastanede haftanın beş günü çalışarak birçok vatandaşın derdine derman olan fedakar doktorlar, hafta sonları ise hastaneye gelemeyen hastaların ayağına giderek dertlerine derman oluyorlar. Tamamen ücretsiz ve gönüllü olarak haftanın bir gününü köylerdeki hastalara ayıran doktorlar, bir yandan köylerdeki hastaları evlerinde ziyaret ederek sağlık taramasından geçiriyorlar, bir yandan da durumu ciddi olanları hastanelere yönlendiriyorlar. Gösterdikleri fedakarlık örneğiyle takdir toplayan doktorlar, bu şekilde doğunun en ücra köylerinde yaşayan vatandaşların sağlık hizmetlerinden faydalanmalarını sağlıyor.

Bu hafta yapılan sağlık taraması kapsamında Bitlis merkeze bağlı Yolalan beldesine gittiklerini belirten Bitlis Sağlık Mensupları Derneği Başkanı Mustafa İkizek, değişik branşlardaki gönüllü doktorlarla birlikte beldede hastaların sağlık taramasını yaptıklarını söyledi. Derneğe üye doktorlarla birlikte her hafta cumartesi günü önceden belirledikleri bir köye giderek hastaları evlerinde ziyaret edip sağlık taraması yaptıklarını kaydeden İkizek, bu faaliyetlerine 6 haftadır başladıklarını ifade etti.

Doktorların tamamen kendilerinden fedakarlık ederek ve gönüllü olarak köylerde sağlık taramasını gerçekleştirdiğini anlatan Dr. İkizek, “Amacımız doktor arkadaşlarımızla birlikte tedavi için hastaneye gelemeyen ya da maddi imkansızlıklardan gelme imkanı bulmayan hastaların bizzat ayağına giderek onları evlerinde, köylerinde muayene etmektir. Bunun yanında bir yandan sağlık taramamızı gerçekleştirirken bir yandan da köyde tedavisi mümkün olmayan hastaları sağlıklı şekilde hastaneye yönlendiriyoruz” dedi.

“YAPILAN İŞ TAMAMEN ALLAH RIZASI İÇİN YAPILIYOR”

Yaptıkları hizmeti tamamen ücretsiz ve beklentisiz bir şekilde yaptıklarına vurgu yapan İkizek, “Bu işi sadece Allah rızası için yapıyoruz. Hastaların duası bize yetiyor. Bu işi yapmak bize gerçekten mutluluk ve huzur veriyor. Amacımız il merkezine bağlı köyler ve ilçelerimize bağlı tüm köylerde sağlık taraması yaparak bütün hastalara yardımcı olmaktır. Bu niyetle yola çıktık. Biz elimizden geldiğince hastalarımızın ayağına gitmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

“YOLALAN BELDESİNDEKİ 3 KADINDAN 2'Sİ GUATR HASTASI”

Yaptıkları sağlık taramasının ardından beldede yaşayan her 3 kadından 2'sinde guatr hastalığı olduğunu tespit ettiklerini açıklayan Mustafa İkizek, sorunun iyotsuz tuz kullanımında kaynaklandığını belirtti. İkizek, “Bunun bir nedeni de iyot eksikliğidir. İyotlu tuz tüketiminin az olduğu yörelerde hala sıkça bu hastalıkla karşılaşıyoruz. Bu beldede de 3 kadından 2'sinde yapılan tetkikler neticesinde guatr hastalığı tespit edilmiş. Bizde belde halkını iyotlu tuz tüketilmesi ve yapılması gerekenler, tedavi ve takip süreci ile ilgili bilgilendirdik” dedi.

Bitlis Köylere Hizmet Götürme Derneği Başkanı Mustafa Meriç ise, doktorlarla birlikte köylere gittiklerini ve öncesinde ise gidilecek olan köyleri belirlediklerini söyledi. Yapılan hizmetin önemine vurgu yapan Meriç, “Allah doktorlarımızdan razı olsun. Hep birlikte hayırlı olduğuna inandığımız bir işi yapıyoruz. Her gittiğimiz köyde köylülerimizin hayır duasını alıp dönüyoruz. İnşallah bundan sonraki süreçte de doktorlarımızla birlikte bu hizmeti devam ettirmek için gayret sarf edeceğiz” şeklinde konuştu.

Köylüler de sağlık hizmetini ayaklarına kadar getiren fedakar doktorlara teşekkür ettiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber