İzmir'de gaspedilen para bankaya yatırıldı

Bayraklı ilçesindeki banka şubesinin soyulmasıyla ilgili gözaltına alınan ve suçunu itiraf eden zanlının avukatı, gasbedilen 26 bin 760 lira tutarındaki parayı bankaya ödedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Mart 2013 23:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İzmir'de gaspedilen para bankaya yatırıldı

Banka soygunuyla ilgili 3 gün önce çıkarıldığı mahkemede suçunu itiraf eden ve tutuklanarak ceza evine konulan Ü.N'nin avukatı Murat Ergün, yakınları tarafından kendisine ulaştırılan 26 bin 760 lira tutarındaki parayı, soygunun gerçekleştirildiği banka şubesine gelerek şube müdürüne teslim etti.

Avukat Ergün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, müvekkili Ü.N'nin yasa dışı yollarla insanlara borç veren ve karşılığında da yüksek kazanç elde eden kişilerin kendisine ve ailesine yönelik tehditleri nedeniyle baskı altında suça karıştığını öne sürdü.

İşlenen suçun tasvip edilemeyeceğini ifade eden Ergün, ''Üzerindeki baskı nedeniyle oyuncak tabancayla, güvenlik görevlisi tarafından öldürülebileceği ihtimaline karşı kendi hayatını da tehlikeye atarak bu eylemi gerçekleştirmiş. Asıl yapılması gereken, tehdit ve baskının adli mercilere iletilmesiydi. Artık bu aşamada, olayın telafi yollarını arıyoruz'' dedi.

Anne ve babasının Ü.N'ye yönelik tehditlerden ve ihtiyacından haberdar olmadığını, olayı duyduktan sonra telafisi için kredi bularak, banka şubesinden gasp edilen 26 bin 760 lira paranın ödenmesi için kendisine teslim ettiğini kaydeden Ergün, şöyle konuştu:

''Türk Ceza Kanunu'na göre böyle bir suçta etkin pişmanlık hükümleri uygulanabilir. Etkin pişmanlık gereği, suçun sebep olduğu zararlar, dava açılmadan önce zarar görene verilmelidir. Bankaya gasbedilen parayı geri öderseniz etkin pişmanlık eylemini gerçekleştirdiğiniz için, ceza miktarında önemli indirim sağlarsınız. Bu düşünceyle, bankadan gasbedilen para tutarını, pişmanlığın bir göstergesi olarak banka şubesindeki yetkililere teslim ettik. Zararı karşıladık, makbuzumuzu aldık. Pazartesi günü de evrakları savcılığa vereceğiz. Yargılama sürecinde suçun hangi koşullar artında işlendiği de irdelenecek.''

''Banka yetkilileri şaşkınlık yaşadı''

Avukat Ergün, banka yetkililerinin kendilerini şaşkınlıkla karşıladıklarını belirterek, ''Soygunu yapan kişinin avukatı bankaya, 'Alınan paranızı getirdim' diye gidiyor, daha önce böyle bir olayla karşılaşmadıklarından şaşkınlık yaşadılar. Ama profesyonelce davranıp gereğini yaptılar. Genel müdürlükleriyle görüşüp, bize her türlü kolaylığı gösterdiler'' diye konuştu.

Olay

Mustafa Kemal Caddesi'nde bir bankanın Özkanlar Şubesine 6 Mart'ta silahla giren kar maskeli kişi, güvenlik görevlisini silahını alarak etkisiz hale getirmiş, banka görevlilerinden tehditle para alan zanlı, daha sonra otomobil ile uzaklaşmıştı. Zanlının yere düşürdüğü silahın parçasını inceleyen polis, tabancanın oyuncak olduğunu belirlemişti.

Olayla ilgili 470 güvenlik kamerası görüntüsünün inceleyen, plakası belli olmadığı için zanlının kaçtığı otomobille aynı marka ve renkte 450 otomobilin araştıran polis, olayın failinin Ü.N. olduğunu belirleyerek düzenlediği operasyonda yakalamıştı.

Ü.N'nin ifadesinde, 4 yaşındaki oğlunun sağlık sorunları nedeniyle art arda ameliyatlar geçirdiğini, yüklü bir borcun altına girmesi nedeniyle kredi başvurusu yaptığı bankalardan olumsuz cevap aldığını, 10 bin liraya karşılık imzaladığı 17 bin liralık senedin vadesi dolunca bankayı soymayı kararlaştırdığını söylediği öğrenilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber