Öğretmenevlerinde bikini-türban el ele

Haber Giriş : 20 Aralık 2005 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğretmenevleri yönetmeliği değiştirildi. Artık öğretmenevlerine isteyen bikini ile, isteyen türbanla girecek. Ancak kimse 'tavla' oynayamayacak.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in, "Sigara dumanından göz gözü görmüyor, sabahtan akşama kadar okey oynanıyor" diye eleştirdiği öğretmenevleri yönetmeliği değiştirildi. Öğretmenevlerine girişte üyeler ve misafirler için şart koşulan "devlet memurları kılık kıyafet yönetmeliğinin uygulanacağına" ilişkin hüküm, yeni düzenlemede yer almadı. Erkeklerin takım elbise ve kravatla, kadınların kumaş pantolon ya da etekle girmek zorunda oldukları öğretmenevlerinde, artık kıyafet serbest. Öğretmenlerin örgütlü olduğu Eğitim- Sen Genel Başkanı Dinçer, bu düzenlemenin türbanın öğretmenevlerine girmesi anlamına geldiğini savundu. Milli Eğitim Bakanlığı "Öğretmenevi Hizmet ve Sosyal İşler Daire Başkanı" Fahrettin Kavşut ise, kıyafet değişikliğinin gerekçesi olarak özellikle deniz kıyısındaki öğretmenevlerini gösterdi. Kavşut, deniz kenarlarındaki kurumlara öğretmenlerin "rahat" kıyafetle girişini kolaylaştırmak için yasakları kaldırdıklarını söyledi.

SADECE ZEKA OYUNLARI VAR!
Yönetmelikte ilginç değişikliklerden biri de "oturma ve dinlenme salonları" nın işleviyle ilgili yapıldı. Eski yönetmelikte bu salonlarda "satranç, dama ve tavla gibi oyunlar oynanabilir" şeklindeki maddeden 'tavla' çıkartıldı. Yeni maddeye göre, oturma ve dinlenme salonlarında öğretmenler, yalnızca satranç-dama gibi "zeka oyunları" oynayacak.

takvim

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber