Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü lağvediliyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Aralık 2005 14:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, üzerinde çalıştıkları yeni spor yasasıyla Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün (GSGM) lağvedileceğini, yerine Türk Spor Kurumu veya Spor Kurumu Başkanlığı adı altında, düzenleyici ve denetleyici bir teşkilatın geleceğini belirtti. Atalay, başarısız federasyonları değerlendireceklerini ve gereğini yapacaklarını söyledi.

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, Kalyon Oteli'nde yapılan 11 Altın Adam Yarışması'nda jüri üyelerinin sorularını cevapladı. Üzerinde çalıştıkları yeni spor yasasıyla GSGM'nin lağvedileceğini, yerine Türk Spor Kurumu adı altında yeni bir teşkilat geleceğini belirten Mehmet Atalay, "Yerel yönetimler yasası çıkmayınca biz yasamızı bekletmek zorunda kaldık. Bu yasanın çıkma ihtimali zayıf olunca biz de 'Spor yasasının geciktirmeyelim, hazırlayalım' dedik. GSGM lağvediliyor, yerine Türk Spor Kurumu veya Spor Kurumu Başkanlığı adı altında, düzenleyici ve denetleyici bir teşkilat geliyor. Bu teşkilatta atamayla gelen insanlar değil, sivil toplum örgütlerinden gelen, direkt atanan veya kurumların başkanı olan insanlar olacak. 4'ü hükümet tarafından atanacak, 9'u dışardan toplam 13 kişilik bir kurul düşünüyoruz. Bu yapılanmayla bütün federasyonlar özerkleşiyor. Türkiye'de spor artık sivil toplum örgütleri tarafından yönetilecek, memur zihniyetiyle değil. Bu işler atamayla olmaz. Bu dönemde spora siyaseti karıştırmadık, inanmadığımız kimseyi atamadık. Ama zaman zaman istismar edilebilir" dedi.

Başarısız olan federasyonları ölçtüklerini söyleyen Atalay, "Sportif Değerlendirme Kurulu değerlendirecek, bazılarına 'Şu eksiklerini düzelt', bazılarına 'Sen başarısızsın, sana güle güle' diyecek. Bunlar rapor halinde bize ve Bakan Mehmet Ali Şahin'e sunulacak. Biz de uygulamaya koyacağız. Kimsenin yan gelip yatmaya, makamları kullanmaya hakkı yok" diye konuştu.

Atina Olimpiyat Oyunları'ndan sonra federasyon başkan aday adaylarına "Seçimlerden sonra kimin nasıl çalışacağına biz karar veririz" dediklerini ifade eden Mehmet Atalay, "Sportif Değerlendirme Kurulu diye bir kurul oluşturduk. Bu kurul performansları değerlendirecek. Amaç madalyanın sayılarını artırmak, yıllarca başarılı olamadığımız branşlarda da madalyaya gidecek yolu açacak çalışmalar yapmak" dedi.

Atalay, halterde doping olaylarının herkesi üzdüğünü kaydederek "Dünyada şu anda tüm branşlarda dopingle mücadele başladı. Her yerde sizi kontrol ediyorlar. Her haliyle ilaçtan uzak duracaksınız. Dünya şunu diyor 'Artık doping yapmayın.' Biz de bununla ilgili ciddi mücadele başlatıyoruz" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber