Üniversite Öğrencilerden makarnalı eylem

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Aralık 2005 21:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Üniversite Cebeci Kampüsü'nde öğrenciler, bir tencere makarna ve maket otobüsle ev kiraları, otobüs ücretleri ve harçları protesto etti.

Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü'nde toplanan 100 kadar öğrenci, bir maket otobüsün arkasında "500 milyon kira, her akşam makarna", "Başbakan da her akşam makarna yesin", "AK Parti şaşırma paramızı aşırma" gibi sloganlar atarak fakülte kantinleri dolaştı. Slogan atarak yürüyen grup kampüs girişine geldi. Burada çevik kuvvet barikatı önünde bir açıklama yapan öğrenciler üniversitelerin ticarethaneye dönüştüğünü iddia ederek yemekhanelerde ve kantinlerde maliyetin üzerinde ücretlerin belirlendiği ifade edildi.

Ulaşımın fazlasıyla pahalı olduğu kaydedilerek pasa uygulamasıyla yapılan indirimin ise yetersiz olduğu vurgulandı. Öğrencilere kiraların 500 milyon liradan başladığına dikkat çekilen açıklamada, "Bu durumda bize düşen her akşam makarna yemek, okullarımıza yürüyerek gidip gelmek" denildi. Yapılan basın açıklamasının ardından bir öğrenci bir tencere makarna getirerek, "Başbakan da her akşam makarna yesin" dedi. Eylem bir öğrencinin gitar eşliğinde öğrenci sorunları ele alan bir şarkıyı söylemesin ardından olaysız sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber