Türk-İş 8'inci Bölge Temsilcisi Özdemir: İşçiler haklarını istiyor

Otomotiv sektörünün lokomotifi konumundaki Bursa'da sendikalar, işçilerin haklarının verilmediğini gerekçesiyle yeni eylemlere hazırlanıyor.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 11 Nisan 2013 18:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Türk-İş 8'inci Bölge Temsilcisi Özdemir: İşçiler haklarını istiyor

Türk Metal Sendikası'nın örgütlü olduğu Bursa'da 30, Türkiye genelinde de 200'ün üzerinde işyerinde iş bırakma eylemi yaptığını hatırlatan Türk-İş 8'inci Bölge Temsilcisi Sabri Özdemir, "Türk Metal Sendikası gaza bastı. Bu durum işverene uyarıdır. Otomobil sektörünün kalbi Bursa'da. Her türlü hareketliliği yakında göreceğiz" dedi.

Tek Gıda İş Sendikasına üye oldukları için Pakmaya'da işten çıkarıldıkları öne süren işçiler Türk-İş 8'inci Bölge Temsilciliği'nde basın toplantısı düzenlediler. Sendikaya üye oldukları gerekçesiyle 14 işçinin işten atıldığını bildiren Türk-İş 8'inci Bölge Temsilcisi Sabri Özdemir, işçilerin Anayasal haklarını kullandıklarını ve bunun engellenemeyeceğini söyledi. İşten atılan işçiler adına açıklama yapan Tek Gıda İş Sendikası Mustafakemalpaşa Şubesi Başkanı Engin Öz ise Türkiye'de en büyük sorunun örgütlenme olduğuna dikkat çekerek, bu haklarını kullananların işten atılma tehlikesi ile karşı karşıya olduklarını söyledi. Öz, "İşten atılanlar geri alınana kadar her satış noktası direniş alanımız olacaktır" dedi.

Öz, Sütaş Firması'nda da 32 kişinin sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarıldıklarını ileri sürdü. Öz, 22 Nisan tarihinde de Çaykur Firması'nda grevlerin başlayacağını ekledi.

OTOMOTİVDE HAREKETLİ GÜNLER

Metal işçilerinin yaptıkları eylemleri de değerlendiren Özdemir, Türk Metal Sendikası'nın örgütlü olduğu Bursa'da 30, Türkiye genelinde de 200'ün üzerinde işyerinde iş bırakma eylemi yaptığını hatırlattı. İşverenlerin ellerini taşın altına koymaları gerektiğini ifade eden Özdemir, şöyle dedi:

"Türk Metal Sendikası yetkilileri ile üye işçiler dün basın açıklaması yaptılar. İnsanca yaşamak istediklerini dile getirdiler. Türk Metal Sendikası gaza bastı. İşverene uyarıda bulundu. İşveren akıllı davranıp, kazançlarını paylaşmazsa greve gideceklerini açıkladı. Anayasal haklarını kullanacaklarını açıkladılar. Otomobil sektörünün kalbi Bursa'da, her türlü hareketliliği yakında göreceğiz. Türkiye'de sıcak ortam olacak. İşçi geçinebileceği ücret bekliyor. Bu ortam sağlanırsa kavgadan değil, barıştan yanayız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber