Anlaşmalı boşanan 26 çiftin maaşı kesildi

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Aksaray’da yaptığı araştırmalarda 26 çiftin anlaşmalı boşandığını tespit ederek maaşlarını kesti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Nisan 2013 22:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Anlaşmalı boşanan 26 çiftin maaşı kesildi

Toplum arasında anlaşmalı boşanma olarak bilinen muvazaalı boşanmaları takibe alan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Aksaray'da yaptığı araştırmalarda 26 çiftin anlaşmalı boşandığını tespit ederek maaşlarını kesti. SGK, ayrıca bu çiftler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Konuyla ilgili bilgiler veren Aksaray SGK İl Müdürü Saffet Çalışkan, SGK'nın anlaşmalı boşanmaları sıkı takip ettiğini söyledi. Yıllardır anlaşmalı boşanmalara karşı geniş çaplı çalışmalar yapıldığını söyleyen Çalışkan, Aksaray'da da bu çalışmaları sıklıkla takip ettiklerini kaydetti. Yapılan araştırmalar ve alınan ihbarlar doğrultusunda kişiler üzerinde teknik ve fiziksel takip yapıldığını anlatan Çalışkan, bu çalışmalar kapsamında Aksaray'da toplam 153 ihbar alındığını belirterek, “2012 yılı sonuna kadar toplam 153 ihbar aldık. Bu 153 ihbardan 87 tanesinin denetimi sonuçlandırılmıştır. Bu 87 muvazaalı boşanma ihbarı içerisinde 26 tanesinin muvazaalı boşandığını tespit ettik ve aylıklarını ve diğer genel sağlık harcamalarını borçlu çıkartarak savcılığa suç duyurusunda bulunduk” dedi.

Aksaray'da muvazaalı boşanma rakamlarının daha üst seviyelerde seyrettiğini düşündüğünü belirten Çalışkan, “Ancak özellikle Aksaray'ımızda edindiğim bilgilere göre bu tür boşanmaların daha fazla olduğunu düşünüyorum. Bu manada da vatandaşlarımızdan mahallesinde, köyünde veya komşularında yetim aylığı almak için muvazaalı boşananlar ile ilgili bilgileri vermesini bekliyorum. Bu tür konularda vatandaşlarımız 170 numaralı ihbar hattı ile bize bilgi verebilirler” şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber