Mut'ta gençlerle hep birlikte camiye kampanyası

Mersin’in Mut ilçesi Hamam Köyü Karatahta Camisi'nde yaklaşık 2 ay önce düzenlenen “Gençlerle Hep Birlikte Camiye” kampanyası sona erdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Nisan 2013 09:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mut'ta gençlerle hep birlikte camiye  kampanyası

Hamam Köyü Karatahta Camisinde sabah namazında başlayıp yatsı namazıyşla sona eren kampanyaya 7–17 yaş grubundaki çocuk ve gençler katıldı. Köydeki her katılımcıya birer Namaz Çizelge Kartı verildi.

Katılımcılara camide kılacakları her sabah namazı ve cuma namazı için 50, yatsı namazı için 30, akşam namazı için 20, öğle ve ikindi namazları için 15'er puan verildi. 55 gün sonunda en fazla puan alan birinciye dizüstü bilgisayar, ikinciye ve üçüncüye bisiklet, dördüncü ve beşinciye çeyrek altın, altıncıya Mp3 çalar, sonraki on kişiye kol saati, dört kişiye de teselli ödülü olmak üzere toplam 20 katılımcıya hediye verildi.

Cami imamı Yasin Şimşek, "Amacımız, çocuk ve gençlerimizi namazla ve camiyle buluşturmak, tanıştırmaktır. Uçuruma doğru giden çağımızın gençlerini, uyuşturucu, alkol ve sigara gibi kötü alışkanlıklardan uzaklaştırarak, en güzel mekan olan Allah'ın evine davet etmekteyiz. Biz, din görevlileri olarak büyüklerin, baba ve dedelerin camiye namaza giderken gençlerin de ellerinden tutmalarını istiyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber