Olmayan ödeneğin, hizmet sezonu açıldı

Giresun İl Genel Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Ömer Mustafa Yılmaz, İl Özel İdaresi'nin sezonu törenle açtığını ancak ödeneklerin gelmediğini söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Nisan 2013 10:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Olmayan ödeneğin, hizmet sezonu açıldı

Giresun İl Genel Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Ömer Mustafa Yılmaz, İl Özel İdaresi'nin sezonu törenle açtığını ancak ödeneklerin gelmediğini söyledi.

Törenin görünüşte şatafatlı fakat gerçeğin ise trajikomik olduğunu ifade eden İl Genel Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Ömer Mustafa Yılmaz, KÖYDES ödenekleri gelmeden, yapılan törene bir anlam veremediğini söyledi.

Yapılan törenin ardından köylerde yollarda iş makineleri göremediğini belirten Yılmaz “Köylerde yol, su, menfez sorunları devam ediyor. İlimize 7 yılda gelen para 181 milyon TL. 2012 yılında ise 13 milyon TL gelmiştir. Gelen parayla yapılacak yol 150 kilometredir. Giresun'un resmi 7 bin toplamda ise 12 bin kilometre köy yolu bulunmaktadır. Bu rakamlara bakıldığında köy yollarının sorunlarının çözülmesi mümkün görünmüyor” dedi.

2013 yılı içinse henüz KÖYDES ödeneğinin çıkmadığını belirten Yılmaz “Giresun Valiliği tarafından İl Özel İdaresi'nin törenle sezon hizmet açılış töreni yapıldı. Bu törenin ardından konvoyla şehir turu atan iş makinelerini grup yollarında, köy yollarında çalışırken görmek isterdik. Ancak ne yazık ki KÖYDES ödeneği henüz çıkmadığından her şey şatavatlı törenle kaldı. KÖYDES ödeneğinin ise ne zaman geleceği belli değil. Ayrıca inşaat sezonu bu sezon kısa süreceği tahmin ediliyor. KÖYDES paralarının gelip, planlamanın yapılıp imalatlara ne zaman başlanacaktır. Dolayısıyla kürsülerde konuşmak kolay, köy yollarında seyahat zor. Hal bu ki yaz sezonu köy nüfusunun çok artması nedeniyle sorunlar daha da vahim hale gelmektedir. Giresun çok laf değil, çok iş istiyor” dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber