Ruhsatsız hayvan çiftliklerine 5 ay süre

Zonguldak İl Genel Meclisi'nce oluşturulan komisyonun yaptığı araştırmada, Devrek İlçesi'ndeki 20 büyükbaş ve 5 küçükbaş hayvan çiftliğinin tamamının, 49 tavuk çiftliğinden de 29'unun ruhsatsız olduğu ortaya çıktı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 03 Mayıs 2013 11:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ruhsatsız hayvan çiftliklerine 5 ay süre

Zonguldak İl Genel Meclisi'nce oluşturulan komisyonun yaptığı araştırmada, Devrek İlçesi'ndeki 20 büyükbaş ve 5 küçükbaş hayvan çiftliğinin tamamının, 49 tavuk çiftliğinden de 29'unun ruhsatsız olduğu ortaya çıktı. Çiftlik sahiplerine ruhsat işlemlerini tamamlamaları için 5 ay süre verildi.

İl Genel Meclisi'nin, kentteki büyükbaş ve küçükbaş hayvan çiftlikleri ile kanatlı hayvan çiftliklerinin kanuni sorumluluklarını yerine getirip getirmediklerinin belirlenmesi amacıyla oluşturduğu komisyon, Zonguldak merkez ile Ereğli ve Alaplı ilçelerinden sonra Devrek'teki araştırmasını da tamamladı. İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme, Ruhsat ve Denetim, Çevre ve Şehircilik, Gıda Tarım ve Hayvancılık, Orman Bölge, Halk Sağlığı ve DSİ 232'nci Şube Müdürlüğü teknik elemanlarından oluşan komisyonun raporunda, ruhsat alma zorunluluğu bulunan 20- 500 kapasiteli büyükbaş ve 100- 1000 kapasiteli küçükbaş hayvan çiftliklerinin tamamı ile 29 tavuk çiftliğinin işyeri açma ve çalışma ruhsatı olmadan faaliyet gösterdiği belirtildi. İmar uygulamalarının da yapılmadığı tespit edilen çiftliklerin, katı ve sıvı atıklarını ise gelişigüzel çevreye bıraktığına dikkat çekildi. Raporda ayrıca çiftliklerin çevrede yarattığı kötü görüntü ve kirliliğe karşı önlemler alınması istendi

İl Genel Meclisi toplantısında, çiftlik sahiplerine eksiklerini gidermeleri için verilecek süre tartışıldı. CHP'li üye Seyfettin Ceylan, verilecek sürenin uzun tutulmasına karşı olduğunu söyledi. Ceylan, "İstihdam sağlansın ama biz süreyi uzatarak işyerlerinin kaçak statüsünde çalıştırılmasına izin vermiş oluyoruz" dedi.

İl Genel Meclisi Başkanı Ak Partili İsmail Terzi ise sorunun kısa sürede çözülemeyeceğine dikkat çekti. Terzi, "Bu kişilere mecbur eksiklerini giderme yönünde tölerans tanıyacaksın. Zaman içinde bu sorunu ortadan kaldıracağız" diye konuştu. Toplantıda, çiftlik sahiplerine belirlenen eksikliklerini tamamlayıp ruhsat almaları için 5 ay süre verildi. Süre sonunda eksikliklerini gidermeyen çiftliklerle ilgili cezai işlem uygulanacağı belirtildi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber