Hıristiyan turist müslüman mezarlığında gömüldü

Muğla'da tatil yaparken kalp krizinden yaşamını yitiren Hıristiyan turist, Türk geleneklerine göre Müslüman mezarlığında toprağa verildi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 09 Mayıs 2013 20:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muğla'nın Ortaca İlçesi Sarıgerme Köyü'nde, tatil yaparken kalp krizinden yaşamını yitiren 70 yaşındaki Hıristiyan Alman turist Volker Juliw Herman Hans Dahlhaus, vasiyeti üzerine Türk geleneklerine göre Müslüman mezarlığında toprağa verildi.

Volker Juliw Herman Hans Dahlhaus, 14 yıldır olduğu gibi bu yıl da yaz tatilini geçirmek için geçen 4 Mayıs'ta Almanya'dan eşi ve kayınvalidesi ile çok sevdiği Sarıgerme'ye gelip, İber Otel'e yerleşti. İki haftalık tatilinin üçüncü gününde Dahlhaus, kaldığı otelin tuvaletinde kalp krizinden yaşamını yitirdi. Muğla Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsinin ardından Alman turistin cenazesi 52 yaşındaki eşi Karin Dahlhaus'a teslim edildi.

VASİYETİ TÜRK GİBİ GÖMÜLMEK

Dahlhaus, eşinin çok sevdiği Sarıgerme'de Müslüman geleneklerine göre defnedilmeyi vasiyet ettiğini belirterek, durumu otel yetkililerine anlatıp, yardım istedi. Bunun üzerine ilgili yerlerle irtibata geçilip, gerekli kolaylıklar sağlandı. Alman turistin Ortaca Özel Yücelen Hastanesi Morgu'nda yıkanıp, kefenlenen cenazesi, bugün öğle vakti Sarıgerme Köyü camisi'ne getirildi. Burada imam Ali Bayılmış'ın kıldırdığı namaz ve edilen duaların ardından bir süre omuzlarda taşınan cenaze, köydeki Müslüman mezarlığına götürülüp, toprağa verildi. Cenazede Dahlhaus'un eşi Karin Dahlhaus ve 78 yaşındaki kayınvalidesi Brigitta Rozil, gözyaşlarına boğuldu.

Karin Dahlhaus, eşinin vasiyetini yerine getirdiklerini belirterek, "Eşim, şimdi burada cennette" dedi. Öte yandan, Ortaca'da Hıristiyan Mezarlığı bulunmuyor

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber