Başkan Görmez, Hakkari'yi ziyaret etti

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet GÖRMEZ Hakkari'de...

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 11 Mayıs 2013 13:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Başkan Görmez, Hakkari'yi ziyaret etti

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet GÖRMEZ sabahın erken saatlerinde beraberindeki heyetle Van ilinden yola çıkarak Hakkari'ye hareket etti. Hakkari Yüksekova yol ayrımı olan Yeni köprü mevkiinde Hakkari Valisi Orhan ALİMOĞLU, Yüksekova Kaymakamı Yasin TİKDAĞ, Hakkari Belediye Başkanı Dr. Fadıl BEDİRHANOĞLU il ve ilçe müftüleri, din görevlileri ve kalabalık bir vatandaş gurubu tarafından karşılandı.

Karşılamaya gelen herkesle tokalaşan Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Mehmet GÖRMEZ ve beraberindekiler buradan hareketlerinden sonra ilk olarak Yüksekova Kaymakamı Yasin TİKDAĞ'ı makamında ziyaret etti.

Daha sonra Yüksekova Belediyesini ziyaret eden Sayın Başkanımız burada Hakkari Belediye Başkanı Dr. Fadıl BEDİRHANOĞLU ve Yüksekova Belediye Başkanı Ercan BORA tarafından karşılandı. Belediye Başkanları ile yaptığı sohbetten sonra oradan müftülüğe geçti.

İl Müftümüz M. Feysal GEYLANİ ve ilçe müftülerimiz ile bir süre sohbet eden ve müftülüklerin sorunlarıyla ilgili bilgi alan Sayın GÖRMEZ oradan açılışı yapılacak olan Yüksekova Merkez İhsaniye Camiine geçti. Burada kalabalık bir vatandaş topluluğu kendisini karşıladı.

Cami açılışı; imam-hatip Tahir ÇAVLI'nın kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Açılış konuşmalarını yapan il müftüsü M.Feysal GEYLANİ; Başkanı ili ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti belirttikten sonra, sırasıyla Hakkari Belediye Başkanı Dr. Fadıl BEDİRHANOĞLU, Hakkari Milletvekili Esat CANAN ve Hakkari Valisi Orhan ALİMOĞLU birer konuşma yaptılar.

Daha sonra konuşmalarına başlayın Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Mehmet GÖRMEZ, gecikmiş olsa da Hakkari'ye gelmiş olmanın mutluluğunu yaşadığını belirttikten sonra; “Sözlerime başlarken hepinizi Allahın selamıyla selamlıyorum. Gelecek hafta bugün 3 aylara başlıyoruz. Şimdiden hepinizin Regaip Kandili mübarek olsun diyorum. Kıymetli kardeşlerim bugün benim için çok sevindirici bir gündür. Özellikle İhsaniye Camisinin açılmasını çok bekledim. Biraz sonra hepimiz omuz omuza bu camiye gireceğiz. Böyle güzel bir günde bize bu mutluluğu yaşatan yüce rabbimize hamd olsun. Özellikle bu bölge bu topraklar sadece maneviyat yeri olmamıştır. Bu topraklar büyük insanlar yetiştirmiş topraklardır” dedi.

Mescitleri ancak Allah'a iman edenler ahirette iman edenler namazı dost doğru kılanlar zekatlarını dost doğru verenler ve Allah'tan başka hiç kimseden korkmayanlar imar ederler diyen Başkan Görmez, “Ayette geçen imar kelimesi son derece önemlidir. İmar yürekleri tamir etmek, gönül dünyamızı ıslah etmektir. Gönül dünyalarını imar edemeyen toplumlar şehirlerini ülkelerini imar edemezler, dünyayı mamur edemezler. Bütün dertlerimizin kökeninde bir şey var biz kalplerimizi ihmal ettik. Ama bunu birbirimize söylemekten de imtina ediyoruz. Hep birlikte bunu itiraf edelim. Bizi kardeş kılan o yüce değerleri ihmal ettik. Elbette o yüce değerlerin yorumunun da binlerce yanlış değerlendirmeler yapıldı. Yanlış düşünceler ve İslam'ın asla kabul etmeyeceği düşünceler bütün bunlar yüreklerimizi kaskatı kıldı. İnsan kalbini, gönlünü ve yüreğini ihmal ettiği zaman kalbi taşlaşır. Taş ondan daha yumuşak hale gelir. Bunun için öncelikle bütün sorunların kökeninde var olan temel sorunlar üzerinde durmamız gerekiyor. Yüreklerimizi ihmal etmememiz gerekiyor. Camiler bizi mamur etmek için vardır. Bizi imar etmek için vardır. Şimdi camiye gireceğiz ve cami bizi imar edecek. Kalplerimizi birleştireceğiz. Camilerde biz bedenleri buluşturduk ama kalpleri buluşturamadık. Bizim Diyanet İşleri Başkanlığımız olarak bu görev konjektoral mevsimlik zaman bağlı bir görev değildir. Barış sürecinden bahsedildi, bu ülkede minberde görev yapan bütün din görevlilerin, minaresinde ezan okuyan bütün diyanet personelinin görevli olmayan bütün seydaların, bütün mollaların, bütün hocaların bütün alimlerin görevi aynı zamanda bu topraklarda yaşayan bütün insanların yürekleri arasında köprüler kurmaktır. Nerede bir kırık kalp varsa, onu tamir etmektir, nerde hor görülen bir kardeşimiz varsa onun elinden tutmaktır. Bu hepimizin asli görevidir" diye konuştu.

Konuşmalardan sonra Merkez İhsaniye Camisinin açılış kurdelesini kesen Diyanet işleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, bu mabedin bu caminin herkese hayırlı olması dileklerinde bulundu.

Açılıştan sonra vatandaşlarla birlikte Cuma namazı kılan Diyanet İşleri Başkanı Sayın GÖRMEZ okuduğu hutbede birlik ve beraberliğin önemi ile cami ve cemaatin manası hakkında vatandaşları bilgilendirdi. Namaz çıkışında çok sayıda vatandaşın sevgi gösterileri ile karşılaşan Sayın Başkanımız ve beraberindeki yaklaşık 500 kişi Merkez İmamı Şafii Kur-an Kursu'nun temel atma törenine katıldıktan sonra ilçe Kaymakamı Yasin TİKDAĞ'ın onuruna verdiği yemeğe katıldı ve Şemdinli ilçesindeki açılışları yapmak üzere bu ilçeye hareket etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber