Engelli gençlerin 'Sanat Evi Projesi' ilk meyvesini vermeye başladı

Batman Üniversitesi tarafından yürütülen ve koordinatörlüğünü araştırma görevlisi Betül Coşkun'un yapmış olduğu Sosyal Destek Programı (SODES), Engelli Gençler Sanat Evi Projesi ilk eserlerini vermeye başladı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Mayıs 2013 15:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Engelli gençlerin 'Sanat Evi Projesi' ilk meyvesini vermeye başladı

Batman Üniversitesi tarafından yürütülen ve koordinatörlüğünü araştırma görevlisi Betül Coşkun'un yapmış olduğu Sosyal Destek Programı (SODES), Engelli Gençler Sanat Evi Projesi ilk eserlerini vermeye başladı.

Proje kapsamında, Batman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün hazırlamış olduğu etkinlik programı çerçevesinde Batman Atatürk Parkı'nda resim ve ebru sergisi açıldı. Batman Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Engelsiz Yaşam Merkezi'nde gerçekleştirilen Engelli Gençler Sanat Evi projesi kapsamındaki kurslarda yapılan çalışmaların sergilenip, canlı ebru sanatı hazırlanışının yapıldığı sergi yoğun ilgi gördü. Batman Valisi Yılmaz Arslan, AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aydın Ekinci stantları gezerek, ebru sanatının yapılışını izledi. Programda engelli gençler, ebru yaparak standı gezen konuklara takdim etti.

Engelli Gençler Sanat Evi projesi kapsamında engelli gençlerle birlikte her ay bir etkinlik planladıklarını söyleyen Proje Koordinatörü Coşkun, "Batman Üniversitesi ve Batman Valiliği'nin desteği ile engelli gençlerin mutlu olabilecekleri çalışmalara devam edeceğiz. Amacımız engelli gençleri topluma kazandırmak ve onların önündeki engeli kaldırıp engelsiz bir dünya oluşturmak" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber