Siirt'te çiftçilere zivzik nar üretimi desteği

Siirt'in meşhur ürünleri arasında yer alan ünlü Zivzik narı üretiminin Şirvan ve Pervari ilçelerinden sonra Baykan ilçesinde de başlatılacağı belirtildi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Mayıs 2013 15:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Siirt'te çiftçilere zivzik nar üretimi desteği

Siirt'in meşhur ürünleri arasında yer alan ünlü Zivzik narı üretiminin Şirvan ve Pervari ilçelerinden sonra Baykan ilçesinde de başlatılacağı belirtildi.

Tarım alanında yeni alternatif ürünle tanıştırmak ve yeni gelir imkanı sağlamak amacıyla, Baykan Köylere Hizmet Götürme Biriliği ile GAP idaresi başkanlığının ortaklaşa yürüttükleri Zivzik narı projesi kapsamında Baykan ilçesinde 9 köyde 14 çiftçinin boş arazileri Zivzik nar bahçelerine çevrilerek 14 aileye yeni gelir imkanı sağlanıyor. Baykan ilçesinde kurulan yeni nar bahçelerinin Baykanlı çiftçilere ve köylülere yeni gelir kapısı sağlayacağını belirten İlçe Kaymakamı Ali Karakaya, "Projeden yararlanan 14 vatandaşın yaklaşık 90 dönümlük boş arazisi verilen nar fidanı ve tel örgüler sayesinde zivzik nar bahçesine dönüştü. Zivzik narı projesini Baykan ilçemizde ilk defa gerçekleştiriyoruz Siirt'in diğer ilçelerinde bulunmasına rağmen Baykan ilçemiz de hali hazırda kurulu bir bahçemiz yoktu, ama bu projeden sonra artık 14 tane vatandaşımızın zivzik nar bahçesi olacak" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber